Πόσο ασφαλείς είναι οι δρόμοι γύρω από τα σχολεία;

Πόσο ασφαλείς είναι οι δρόμοι γύρω από τα σχολεία;

Η Hellas Direct γιορτάζει τη #safefriday και αναβαθμίζει 100 σχολικές διαβάσεις, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ασφάλειας των παιδιών

Κάθε μήνα, μόνο στην Αττική, σημειώνονται τουλάχιστον 500 τροχαία και οδικά ατυχήματα, ενώ σε όλη την Ελλάδα ο αριθμός των ετήσιων περιστατικών ξεπερνάει σταθερά τα 9.000, όπως μαρτυρούν τα στοιχεία της τροχαίας και της ελληνικής στατιστικής αρχής.

Ένας πραγματικά πολύ υψηλός αριθμός, ο οποίος στοιχίζει -στην κυριολεξία- ζωές. Κι αυτός ο κίνδυνος είναι ακόμη μεγαλύτερος περιμετρικά των σχολικών συγκροτημάτων, όπου κυκλοφορούν διαρκώς παιδιά.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι υποχρέωση όλων μας να δημιουργήσουμε έναν ασφαλή χώρο για τους μικρούς μας φίλους, ώστε να μπορούν να διασχίζουν τους δρόμους και τα πεζοδρόμια με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Κι αυτό είναι κάτι, στο οποίο δεν χωρούν… εκπτώσεις.


Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψη, η Hellas Direct σπεύδει να γιορτάσει όχι τη Black Friday, αλλά τη #safefriday, κατά τη διάρκεια της οποίας βγαίνει στους δρόμους και μεταμορφώνει τουλάχιστον 100 σχολικές διαβάσεις.

Και ο στόχος δεν είναι άλλος από το να μπορούν να κυκλοφορούν με ασφάλεια τα μικρά παιδιά – όπως φυσικά και οι γονείς, αλλά και οι δάσκαλοι- από και προς το σχολείο.

Τι είναι αυτό που πράττει η Hellas Direct με λίγα λόγια; Βελτιώνει τη σήμανση στον δρόμο, αναβαθμίζει τις φωτεινές πινακίδες και επιδιορθώνει τις ήδη υπάρχουσες υποδομές, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις έχουν φθαρεί ή παλαιώσει.

Οι εργασίες εκτελούνται κατά τη διάρκεια της νύχτας, προκειμένου να μην παρεμποδίζεται η κυκλοφορία των οχημάτων και η ομαλή ζωή της πόλης.

Άνθρωποι του ειδικού συνεργείου της Hellas Direct, μαζί με όλα τα απαραίτητα εργαλεία (και μπόλικα χρώματα), πιάνουν δουλειά και μεταμορφώνουν τα σχολικά περάσματα.

Η αρχή έχει ήδη γίνει με τον δήμο Γαλατσίου, ενώ ακολουθούν κι άλλοι δήμοι της Αττικής, με τις εργασίες να συνεχίζονται έως ότου αναμορφωθούν – αναβαθμιστούν και οι 100 προγραμματισμένες διαβάσεις, αλλά και όσες πιθανόν προκύψουν στην πορεία της όλης πρωτοβουλίας.

Το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό, καθώς μέσα σε 30 νύχτες συνολικά 20.000 μαθητές και μαθήτριες θα μπορούν να μεταβαίνουν στο σχολείο με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Κι αυτό περιλαμβάνει:

· Καθαρή και φρεσκοβαμμένη διαγράμμιση στην άσφαλτο, ώστε τα παιδιά να γνωρίζουν από ποιο σημείο θα διασχίσουν τον δρόμο

· Η σωστή πινακίδα στη σωστή θέση, ώστε οι οδηγοί των οχημάτων να αντιλαμβάνονται ότι κινούνται κοντά σε κάποιο σχολείο

· Και φυσικά, τα γνωστά «σαμαράκια», τα οποία αποτρέπουν την ανάπτυξη μεγάλων ταχυτήτων από τα διερχόμενα αυτοκίνητα

Μόλις τα έργα ολοκληρωθούν, οι κορδέλες αφαιρούνται και η νέα διάβαση παραδίδεται, ώστε να εκπληρώσει τον ρόλο της: Να ποδοπατηθεί από τα μικρά παιδιά. Γιατί η ασφάλεια όλων, και πόσω μάλλον των ανηλίκων, πρέπει να συνιστά κορυφαία προτεραιότητα.

Δείτε περισσότερα εδώ:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα