Πότε πληρώνεται το ΚΕΑ και οι συντάξεις, τι γίνεται με το επίδομα ενοικίου

Πότε πληρώνεται το ΚΕΑ και οι συντάξεις, τι γίνεται με το επίδομα ενοικίου
Ηλικιωμένος λαμβάνει σύνταξη Eurokinissi

Τι ακριβώς προβλέπεται για το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης, την πληρωμή των συντάξεων αλλά και το επίδομα ενοικίου.

Σύμφωνα με την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Θεανώ Φωτίου, την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του προγράμματος ΚΕΑ, των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Ιανουαρίου 2019.

Το ποσό των 55.072.928,13 ευρώ θα καταβληθεί σε 264.467 δικαιούχους και αφορά περισσότερα από 565.000 άτομα. Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών. Συντάξεις Μαρτίου Από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 4 Μαρτίου θα γίνεται η καταβολή των συντάξεων όλων των ταμείων στους δικαιούχους.

Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019 θα πληρωθούν οι συντάξεις Δημοσίου, ΙΚΑ, ΝΑΤ, οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και οι συντάξεις από τα υπόλοιπα ταμεία του Υπουργείου Εργασίας. Την Παρασκευή 1 Μαρτίου θα πληρωθούν οι συντάξεις ΟΑΕΕ-ΟΓΑ, ενώ την Δευτέρα 4 Μαρτίου οι επικουρικές συντάξεις από το ΕΤΕΑΕΠ.

Πότε πληρώνονται τα προνοιακά επιδόματα

Κάθε μήνα και σε σταθερή ημερομηνία (κοινή για όλη τη χώρα) θα καταβάλλονται τα προνοιακά επιδόματα μετά το πρώτο τρίμηνο του 2019. Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ, που έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου την διαχείριση του επιδόματος, το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου είναι η τελευταία δίμηνη δόση των προνοιακών επιδομάτων, τα οποία πληρώνονται σε περίπου 160.000 δικαιούχους.Η πληρωμή για το δίμηνο Ιανουάριος –Φεβρουάριος 2019, αναμένεται να γίνει τον Μάρτιο.

Ανοίγουν αιτήσεις για επίδομα ενοικίου και επίδομα παιδιού

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται ν’ ανοίξουν και οι πλατφόρμες για αιτήσεις του επιδόματος ενοικίου και του επιδόματος παιδιού. Πιο συγκεκριμένα και σε ό,τι αφορά το επίδομα ενοικίου, συνολικά 259.631 νοικοκυριά θα λάβουν το επίδομα. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι το τέλος Μαρτίου, ενώ οι δικαιούχοι θα λάβουν από 70 ευρώ έως και 210 ευρώ μηνιαίως και η επιδότηση θα κλιμακώνεται ανάλογα με τα μέλη του νοικοκυριού, τα εισοδηματικά και τα περιουσιακά κριτήρια. Το επίδομα θα δοθεί αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου στους δικαιούχους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα