Πρόεδρος εκπαιδευτικών Χανίων: Πιο αναγκαίο από ποτέ ένα ενιαίο μέτωπο κατά του φασισμού

Εκδηλώσεις για την 45η επέτειο απ' την εξέγερση του Πολυτεχνείου, την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Εκδηλώσεις για την 45η επέτειο απ' την εξέγερση του Πολυτεχνείου, την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

"Χρειάζονται μαθήματα, ενέργειες και δράσεις στα σχολεία κατά του φασισμού", τόνισε στον News 24/7 στους 88,6 ο κ. Σεραφείμ Ρίζος.

Στον News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή Στιγμιότυπα 24/7 με τον Βασίλη Κουφόπουλο μίλησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Σεραφείμ Ρίζος, σχετικά με τις καταγγελίες για παρεμβάσεις και επιθέσεις φασιστών σε σχολεία και δασκάλους.

Ο κ. Ρίζος έκανε λόγο για χαμηλής έντασης περιστατικά, που εντάσσονται σε μία προσπάθεια της ακροδεξιάς να βάλει πόδι στα σχολεία, ενώ, όπως τόνισε υπάρχουν απόψεις που αμφισβητούν το Πολυτεχνείο, χαρακτηρίζοντας πιο σοβαρό το περιστατικό ανάκρισης εκπαιδευτικών για τις απόψεις τους, από ακροδεξιούς γονείς, προκειμένου να δουν αν θα στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Όπως είπε ο κ. Ρίζος, πρόκειται για μικρές ομάδες που λειτουργούν με τραμπουκικό τρόπο, προσπαθώντας να κάνουν όση περισσότερη φασαρία γίνεται και που όταν μπαίνουν στην διαδικασία των γενικών συνελεύσεων αποδεικνύονται μειοψηφία.

Ο κ. Ρίζος τόνισε πως πέρυσι, μια αντίστοιχη μικρή ομάδα σε σχολείο προσπάθησε να αποτρέψει τη διδασκαλία μεταναστών της μητρικής τους γλώσσας και αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν ατάκτως όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές.

"Ένα ενιαίο μέτωπο απέναντι στο φασισμό είναι αναγκαίο όσο ποτέ", τόνισε υπογραμμίζοντας πως η Χρυσή Αυγή στην Κρήτη είχε παρει τα χαμηλότερα ποσοστά, ενώ κατέστησε σαφές πως χρειάζονται μαθήματα, ενέργειες και δράσεις στα σχολεία κατά του φασισμού και υπενθύμισε παράλληλα πως πριν από 1,5 χρόνο είχαν γίνει καταλήψεις μαθητών με αίτημα να μπουν τα προσφυγόπουλα στα σχολεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εθνικιστικές καταλήψεις: Ακροδεξιοί στα σχολεία - Στοχοποιούν καθηγητές και μαθητές

Φασίστες γονείς επιτέθηκαν σε δασκάλους στα Χανιά

SHARE: