Πρόεδρος ΚΙΣ: Καταδικαστέες πράξεις από φασιστικά στοιχεία

Πρόεδρος ΚΙΣ: Καταδικαστέες πράξεις από φασιστικά στοιχεία
MotionTeam

Λυπηρό γεγονός χαρακτήρισε τη βεβήλωση του εβραϊκού μνημείου στο ΑΠΘ ο Πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας, Δαυίδ Σαλτιέλ, μιλώντας στον Νews 24/7 στους 88,6.

Λυπηρό γεγονός χαρακτήρισε τη βεβήλωση του εβραϊκού μνημείου στο ΑΠΘ ο Πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας,  Δαυίδ Σαλτιέλ, μιλώντας στον Νews 24/7 στους 88,6.

Μίλησε στο σταθμό μας για πραγματικό βανδαλισμό ενός μνημείου το οποίο απλώς υπενθύμιζε στον διαβάτη ότι στο σημείο υπήρχε εβραϊκό νεκροταφείο που βανδαλίστηκε και καταστράφηκε στο παρελθόν από τους Γερμανούς ναζί. Είπε μάλιστα ότι οι πλάκες του νεκροταφείου χρησιμοποίησαν για να γίνουν πεζοδρόμια και είσοδοι σε εκκλησίες, τις οποίες συλλέγουν ακόμη και σήμερα για να επιστραφούν στο νεκροταφείο. “Είναι ιερές πέτρες. Εμείς δεν ξεθάβουμε τους νεκρούς” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε επίσης στους Εβραίους που αρνήθηκαν να γίνουν Βούλγαροι και πέθαναν σαν Έλληνες ενώ συμφώνησε με τη δήλωση Κατρούγκαλου στο σταθμό μας για σύνδεση του Μακεδονικού με τη βεβήλωση του μνημείου.

“Βρίσκουν ευκαιρία τα φασιστικά στοιχεία να κάνουν πράξεις καταδικαστέες” είπε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα