Πέτρες, γιαούρτια και αυγά στον Πεταλωτή

Πέτρες, γιαούρτια και αυγά στον Πεταλωτή

Αυγά, γιαούρτια και πέτρες εκτοξεύθηκαν κατά του κυβερνητικού εκπρόσωπος Γιώργου Πεταλωτή, κατά την επίσκεψή του σε ΚΑΠΗ της Αργυρούπολης. Μετά από αρκετή ώρα "πολιορκίας" από πολίτες ο κ. Πεταλωτής έφυγε από την πίσω πόρτα (Vids)

Επεισοδιακή ήταν η επίσκεψη του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή σε εκδήλωση στο 1ο ΚΑΠΗ Αργυρούπολης  στην οδό Αλεξουπόλεως 27.

Με αυγά, πέτρες και γιαούρτια επιτέθηκε πλήθος συγκεντρωμένων που τον περίμενε απέξω, ενώ όταν τον πλησίασαν, άρχισαν τους χυδαίους χαρακτηρισμούς.

Στο σημείο επικράτησε αναστάτωση, με πολλούς παρευρισκόμενους να προσπαθούν να προστατέψουν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ενώ ακολούθησε συμπλοκή ανάμεσα στην ομάδα ατόμων που εκσφενδόνισε αντικείμενα εναντίον του.

Τελικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μετά από αρκετή ώρα και αφού ολοκλήρωσε την ομιλία του, έφυγε από την πίσω πόρτα του κτιρίου.

Ο κ. Πεταλωτής, μετά την επίθεση συνέχισε να μιλά σε μέλη του ΠΑΣΟΚ στο ΚΑΠΗ, ενώ στα παράθυρα τοποθετήθηκαν μαξιλάρια, ως ασπίδα για τις πέτρες.

"Δεν φοβόμαστε κανέναν", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ έκανε λόγο για "τραμπουκισμούς και κανίβαλους που στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν το έργο της κυβέρνησης".

Μίλησε για τακτικές "καρφίτσας" που θυμίζουν παλιά δεξιά. Την ώρα που τον σημάδευαν με λέιζερ, έκανε λόγο για εγκάθετους του ΣΥΡΙΖΑ, που προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε τι σημαίνει Δημοκρατία.

Το βίντεο από την προσαγωγή είναι από το μπλογκ apolitistosteki.blogspot.com

Έξω από το ΚΑΠΗ βρέθηκαν πάνω από 700 άτομα. Απωθήθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις και διμοιρίες των ΜΑΤ που έσπευσαν στο σημείο, μετά την επίθεση. 

Η αστυνομία δεν έκανε χρήση χημικών, καθώς στο πλήθος βρίσκονταν πολλές γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι.

Σχολιάζοντας από την πλευρά του το περιστατικό ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβάρδος στο κεντρικό δελτίο του Mega, σημείωσε ότι "έτσι όπως πάμε, θα έχουμε θύματα. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Από σύμπτωση δεν είχαμε χθες. Με τον τρόπο που γίνονται αυτές οι επιθέσεις, το έχω ζήσει, είναι ζήτημα λάθους, στιγμής κακιάς να έχουμε θύματα αν δεν υπάρχει και από τα πέντε κοινοβουλευτικά κόμματα συγκράτηση και αποδοκιμασία γεγονότων που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων".

Για τα επεισόδια εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους και τοπικοί παράγοντες της Αργυρούπολης.

ΠΑΣΟΚ: "Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πίσω από την επίθεση"

Τα επεισόδια σε βάρος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιώργου Πεταλωτή, στην Αργυρούπολη καταδικάζει με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας πως πρωταγωνιστές ήταν, όπως αναφέρει "για ακόμη μια φορά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ".

"Είναι καταδικαστέα η απειλή βίας και οι προπηλακισμοί, ειδικά όταν γίνονται με στόχο να ακυρώσουν προγραμματισμένη εκδήλωση πολιτικού κόμματος. Είναι επίσης, απαράδεκτη η προσπάθεια ορισμένων να χειραγωγήσουν και να αξιοποιήσουν για δικά τους μικροκομματικά οφέλη, τις ειρηνικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των πολιτών", τονίζει το ΠΑΣΟΚ.

Καλεί ακόμη τα πολιτικά κόμματα να πάρουν ξεκάθαρη θέση για τα επεισόδια, τα οποία στρέφονται σε βάρος του δημοκρατικού διαλόγου και της ίδιας της Δημοκρατίας.

"Όλοι οι δημοκράτες πολίτες οφείλουμε να υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία, τους θεσμούς και την ελεύθερη έκφραση κάθε πολίτη, κεκτημένα για τα οποία αγωνίστηκαν γενιές Ελλήνων", καταλήγει το ΠΑΣΟΚ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αγανακτισμένοι - Ελλάδα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΣΥΝ: "Εγκάθετος της τρόικας ο Πεταλωτής"

O Γ. Πεταλωτής φεύγει από την πίσω πόρτα

SHARE: