Πάρκο Ελευθερίας: Ο διαλογισμός τους οδήγησε στο τμήμα – Το πρωτόγνωρο περιστατικό και ο λόγος των προσαγωγών

Πάρκο Ελευθερίας: Ο διαλογισμός τους οδήγησε στο τμήμα – Το πρωτόγνωρο περιστατικό και ο λόγος των προσαγωγών
Πάρκο Ελευθερίας (ΦΩΤΟ Αρχείου) Eurokinissi

"Αυτό που πιστεύουμε εμείς είναι ότι η άφιξη του Κινέζου Προέδρου, και κατ' επέκταση η συμμετοχή πολλών Κινέζων στον Μαραθώνιο, παίζει σημαντικό ρόλο στην προσαγωγή μας". Ένας από τους προσαχθέντες μιλάει στο News 24/7 για το περιστατικό.

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή, ημέρα διεξαγωγής του 37ου Μαραθωνίου στην Αθήνα, αλλά και άφιξης στη χώρα του Κινέζου Προέδρου.

Συγκεκριμένα, τέσσερα άτομα προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ, επειδή έκαναν άσκηση διαλογισμού στο πάρκο Ελευθερίας.

Οι Δέσποινα Καραπάνου, Εφη Γκανά, Γιώργος Τζόκας και Χρήστος Ευθυμίου καταγγέλλουν ότι, τη μέρα που στην Αθήνα διεξαγόταν ο 37ος Μαραθώνιος, άτομα της Ασφάλειας όχι μόνο εμπόδισαν τη διεξαγωγή της ομαδικής άσκησης τσιγκόνγκ Φάλουν Γκονγκ που γίνεται στο πάρκο Ελευθερίας κάθε Κυριακή, αλλά τους προσήγαγαν χωρίς να τους ζητήσουν τα στοιχεία τους και με μόνη εξήγηση “αυτές τις εντολές έχουμε, ακολουθήστε μας στη ΓΑΔΑ”.

Όπως αναφέρει ένας από τους προσαχθέντες, ο Γιώργος Τζόκας, στο News 24/7:

“Βρισκόμασταν στο πάρκο Ελευθερίας περίπου 5-6 άτομα και ετοιμαζόμασταν να κάνουμε ασκήσεις διαλογισμού, όταν ήρθαν έξι αστυνομικοί με πολιτικά και μας ρώτησαν τι κάναμε.

Απαντήσαμε πως σκοπεύαμε να κάνουμε ασκήσεις διαλογισμού και ότι στις 11μιση θα τελειώναμε, ωστόσο εκείνοι μας ζήτησαν να τους ακολουθήσουμε στη ΓΑΔΑ.

Όταν αναρωτηθήκαμε γιατί γινόταν όλο αυτό και εάν κάναμε κάτι παράνομο, εκείνοι ανέφεραν πως είχαν εντολές για προσαγωγή.

Εντωμεταξύ, ένας άλλος ένστολος που βρισκόταν στον χώρο για να επιβλέπει τον κόσμο μας πλησίασε και ενεπλάκη στη συζήτηση. Εξέφρασε και ο ίδιος την απορία του για τις προσαγωγές μας.

Να σημειωθεί πως εμείς από την αρχή προτείναμε να σταματήσουμε τις ασκήσεις, να τα μαζέψουμε και να φύγουμε. “Δεν γίνεται, έχουμε εντολές να σας πάρουμε”, μας απάντησαν.

Δεν προβάλαμε αντίσταση και πήγαμε μαζί τους. Μας οδήγησαν στη ΓΑΔΑ. Η προσαγωγή διήρκησε περίπου δύο ώρες. Εκεί ζήτησαν τα προσωπικά μας στοιχεία, γεγονός μη σύνηθες σε αυτές τις τακτικές, καθώς συνήθως αυτά ζητούνται από πριν.

Μέσα στο αστυνομικό όχημα κάποιος ανέφερε ότι όλο αυτό συμβαίνει λόγω του Μαραθωνίου που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί εκείνη την ημέρα. Αυτό το επιχείρημα ωστόσο δεν έστεκε καθώς, αφ’ ενός τις προηγούμενες 15 χρονιές που διεξαγόταν στο κέντρο της Αθήνας ο Μαραθώνιος εμείς βρισκόμασταν στο συγκεκριμένο πάρκο και κάναμε ασκήσεις διαλογισμού χωρίς να συναντήσουμε ποτέ το παραμικρό πρόβλημα και αφ’ετέρου, όλοι στην παρέα προτείναμε απλά να σταματήσουμε τις ασκήσεις και να αποχωρήσουμε. Δεν το επέτρεψαν.

Επομένως η δικαιολογία περί Μαραθωνίου δεν βγάζει νόημα.

Αυτό που πιστεύουμε εμείς είναι ότι η άφιξη του Κινέζου Προέδρου, και κατ’ επέκταση η συμμετοχή πολλών Κινέζων στον Μαραθώνιο, παίζει σημαντικό ρόλο στην διαδικασία της προσαγωγή μας”.

Η αρχαία άσκηση Φάλουν Γκογνκ και η άγρια καταστολή της στην Κίνα

“Το είδος γιόγκα με το οποίο ασχολούμαστε εμείς διώκεται στην Κίνα από το 1999. Γι’ αυτό υπάρχουν διάφορα περιστατικά πίεσης και καταστολής από τις Πρεσβείες διαφόρων χωρών”, αναφέρει ο Γ. Τζόκας.

Όπως εξηγεί, “η αρχαία άσκηση Φάλουν Γκονγκ, είναι μία άσκηση καλλιέργειας νου και σώματος και έχεις ως βασικές αρχές την Αλήθεια, την Καλοσύνη και την Ανεκτικότητα”.

“Τις χρονολογίες από το 1992 έως το 1999 το Φάλουν Γκονγκ διαδόθηκε ιδιαίτερα στην Κίνα. Σκεφτείτε οι ασκούμενοι ξεπέρασαν τα 100 εκατομμύρια σε αριθμό. Αν αναλογιστεί κανείς ότι τα μέλη του κόμματος στην Κίνα ήταν 70 εκατομμύρια, οι ασκητές ήταν εμφανώς περισσότεροι και επομένως θα μπορούσαν να χρησιμοποιούσαν την αριθμητική ισχύ τους.

Αυτή την υπεροχή, ο τότε ηγέτης την αντιμετώπισε ως απειλή για την άσκηση της εξουσίας του και θέλησε αρχικά να την ελέγξει οικονομικά, κάτι που είδε πως ήταν ανέφικτο αφού δεν πρόκειται για κάποιο κερδοφόρο είδος άσκησης, αλλά συνήθως διδάσκεται δωρεάν, συνεπώς, απλά το απαγόρευσε και το διώκει.

Η άσκηση έκτοτε δέχεται συκοφαντικά δημοσιεύματα, ενώ οι ασκούμενοι αντιμετωπίζουν συλλήψεις, βασανιστήρια, ακόμα και δολοφονίες με αφαίρεση ζωτικών οργάνων”.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version