Προσφυγή κατά της εκλογής Ρούσκα στο Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Αθηνών

Προσφυγή κατά της εκλογής Ρούσκα στο Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Αθηνών
Η αίθουσα του Εφετείου αθηνών Eurokinissi

Για αναίτια μη προσμέτρηση στα έγκυρα ψηφοδέλτια των λευκών, κάνει λόγο ο βασικός αντίπαλος του επανεκλεγέντα Κων/νος Βλαχάκης.

Στο Διοικητικό εφετείο κατά της επανεκλογής του Γιώργου Ρούσκα στην προεδρία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου με το αιτιολογικό ότι στο εκλογικό μέτρο δεν προσμετρήθηκαν 130 λευκά ψηφοδέλτια, προσέφυγε ο βασικός αντίπαλός του στις εκλογές Κων/νος Βλαχάκης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην προσφυγή, ζητείται να ακυρωθεί η απόφαση της εφορευτικής επιτροπής με την οποία ανακηρύχθηκε πρόεδρος ο κ. Ρούσκας και να διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές σύμφωνα με το Π.Δ. 36/1999 για την ανάδειξη προέδρου στο Συμβολαιογραφικό Σύλλογο.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Βλαχάκης «αντισυνταγματικά και παράνομα» η εφορευτική επιτροπή δεν προσμέτρησε στα έγκυρα ψηφοδέλτια 130 λευκά και έτσι τα 516 ψηφοδέλτια που έλαβε ο κ. Ρούσκας, είναι λιγότερα από τις μισές συν μια των εγκύρων ψήφων, που προβλέπει το Π.Δ. 36/1999 για την εκλογή πρόεδρου. Με άλλα λόγια, όταν προστεθούν τα ψηφοδέλτια των δυο μονομάχων (516 και 491) και τα 130 λευκά, το σύνολο των εγκύρων ψηφοδελτίων ανέρχεται στα 1.137. Κατά συνέπεια πρόεδρος εκλέγεται εκείνος που συγκεντρώνει 570 ψήφους.

Σύμφωνα με την εφορευτική επιτροπή ο κ. Ρούσκας πλειοψήφησε λαμβάνοντας συνολικά 7 έδρες (είχε 8) έναντι 6 εδρών της μειοψηφίας. Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου εξελέγησαν οι Ελένη Κοντογιώργου, Ευτυχία Καραστάθη, Θεόδωρος Χαλκίδης, Θανάσης Δράγιος, Νικόλαος Παπαθέου, και ο Μηνάς Σεφεριάδης από το ψηφοδέλτιο του επανεκλεγέντος προέδρου και από τη μειοψηφία (συνδυασμός «Πνοή Ανανέωση») οι Ευαγγελία Χριστοπούλου-Σταμέλου, Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος, Χριστίνα Μάνδρου, Αλεξάνδρα Αλεξοπούλου, Ελένη Τσερτσιγιάννη και Αργυρώ Σεργάκη-Παπαδογιάννη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα