Προσφυγικό: Voucher για 20.000 πρόσφυγες ετοιμάζει η κυβέρνηση

Προσφυγικό: Voucher για 20.000 πρόσφυγες ετοιμάζει η κυβέρνηση

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής παρέχει 20.000 voucher για διαμονή-διατροφή σε πρόσφυγες και μετανάστες. Ποια νομοθετική ρύθμιση προωθεί

Περίπου 20.000 voucher για διαμονή-διατροφή των προσφύγων-μεταναστών δίνει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, όπως ανακοίνωσε ο Γιάννης Μουζάλας στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ζήτησε από τους περιφερειάρχες να του δώσουν λίστα με χώρους μόνιμης εγκατάστασης προσφύγων-μεταναστών σε όλη τη χώρα και κυρίως στις περιφέρειες που βρίσκονται στο δρόμο τους, δηλαδή, Βόρειο και Νότιο Αιγαίο, Αττική, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία. Ζήτησε ωστόσο να υπάρξει ισοκατανομή σε όλη την Ελλάδα.

Από την πλευρά τους οι περιφερειάρχες εξέφρασαν την ανησυχία τους για την εξέλιξη της κατάστασης, ενώ ζήτησαν να υπάρξει έκτακτη χρηματοδότηση αλλά και νομοθετική ρύθμιση για να μπορέσουν οι περιφέρειες να καλύψουν τα έξοδα διαμονής και διατροφής των προσφύγων-μεταναστών χωρίς προβλήματα με το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Διαβάστε ακόμα στην  aftodioikisi.gr

ΠΟΕ – ΟΤΑ: Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη μισθολογική υποβάθμιση των εργαζομένων στους ΟΤΑ

Βρήκε τη «συμμαθήτριά» του ο Ψινάκης και την γλέντησε! (φωτο)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες, Μετανάστες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσίπρας: Σε μία κρίση ανθρωπιστικών διαστάσεων, ο ελληνικός λαός αναδεικνύει το ανθρώπινο πρόσωπο της Ευρώπης

Ειδομένη: 7.000 πρόσφυγες στον καταυλισμό, 2.000 στα γύρω χωράφια

SHARE: