Πρωτομαγιά 2021: “Κλείδωσε” η μέρα – Για πότε μεταφέρθηκε

Πρωτομαγιά 2021: “Κλείδωσε” η μέρα – Για πότε μεταφέρθηκε
Διαδηλώσεις για την Πρωτομαγιά AP Photo/Emrah Gurel

Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εργασίας η μέρα στην οποία μετατίθεται η υποχρεωτική αργία της 1ης Μαΐου.

Αποφασίστηκε και ανακοινώθηκε η μέρα στην οποία μεταφέρεται η υποχρεωτική αργία της Πρωτομαγιάς, η οποία φέτος, ημερολογιακά, πέφτει το Μεγάλο Σάββατο.

Ωστόσο, με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, η υποχρεωτική αργία της 1ης Μαΐου 2021 μετατίθεται για την Τρίτη 4 Μαΐου 2021, όπως αναφέρεται και στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Υπενθυμίζεται πως, από την περασμένη Τρίτη, η Εκτελεστική Επιτροπή της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας για την ίδια μέρα, Τρίτη 4 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση που διαδέχτηκε τη συνεδρίαση της ΓΣΕΕ ανέφερε:

“Την ώρα που οι εργαζόμενοι και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία βιώνει τα τραγικά προβλήματα της πανδημίας, οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις δυσμενείς αλλαγές στο εργασιακό τοπίο, βάζοντας στο στόχαστρο ακόμη και το οκτάωρο, κάνουν τις προκλήσεις και τα προβλήματα ακόμη πιο μεγάλα. Τα συνδικάτα βρίσκονται σε ετοιμότητα, για να αντιπαλέψουν και να ακυρώσουν κάθε πολιτική που στοχεύει στα εργασιακά δικαιώματα και, αν απαιτηθεί, η ΓΣΕΕ θα εκτιμήσει το ενδεχόμενο και νέων απεργιακών κινητοποιήσεων

Η αξία της ανθρώπινης ζωής και η αξιοπρέπεια στην εργασία βρίσκονται στην προμετωπίδα των αγώνων μας. Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά! Δεν είναι αργία, είναι απεργία!”.

Πρωτομαγιά 2021 – Κήρυξη 24ωρης απεργίας από 13 ναυτεργατικά σωματεία

Παράλληλα, το υπουργείο Ναυτιλίας και η ναυτιλιακή εταιρεία ΑΝΕΚ να εφαρμόσουν άμεσα και απαρέγκλιτα ό,τι προβλέπεται από τη νομοθεσία για την επάνδρωση της θερινής οργανικής σύνθεσης στα πλοία της ακτοπλοΐας, από 1ης Απριλίου, αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους τα 13 ναυτεργατικά σωματεία, μετά από σύσκεψη που πραγματοποίησαν το πρωί, τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει αγωνιστική δράση.

Χαρακτηρίζουν επίσης «ανεπίτρεπτο να στοχοποιούνται και να υπονομεύονται τα ναυτεργατικά δικαιώματα στην απασχόληση και η ασφαλής επάνδρωση των πλοίων» προσθέτοντας ότι «η ΑΝΕΚ είναι η μοναδική ακτοπλοϊκή εταιρεία που προέβη σε αυτές τις πρωτοφανείς αντεργατικές μεθοδεύσεις».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version