Πρωτομαγιά: Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Πρωτομαγιά: Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ (EUROKINISSI // ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ) Eurokinissi

Για την ασφαλή έξοδο και επιστροφή των εκδρομέων η ΕΛΑΣ προχωρά σε αυξημένα μέτρα τροχονομικής αστυνόμευσης και απαγόρευσης κυκλοφορίας φορτηγών

Με απεργίες και στάσεις εργασίας συμμετέχουν στον φετινό εορτασμό της Πρωτομαγιάς οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη ακινητοποιημένα θα είναι τα τρένα, ο προαστιακός σιδηρόδρομος και τα τρόλεϊ αφού οι εργαζόμενοι αποφάσισαν 24ωρη απεργία. Λόγω της απεργίας των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο θα ματαιωθούν τα βραδινά δρομολόγια της Δευτέρας 30/04/2018 στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη (που έχουν ώρα αναχώρησης τα μεσάνυχτα), Σημειώνεται ότι οι βραδινές αμαξοστοιχίες 600 και 601 από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, (Τρίτη μεσάνυχτα προς Τετάρτη), θα κυκλοφορήσουν κανονικά μετά τη λήξη της απεργίας.

Οι συρμοί του μετρό θα κυκλοφορούν από τις 9 το πρωί έως και τις 6 το απόγευμα. Τα δρομολόγια θα εκτελούνται έως το σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας.

Ο ηλεκτρικός θα λειτουργεί από τις 8 το πρωί σύμφωνα με απόφαση των εργαζομένων.

Τα λεωφορεία θα κινούνται από 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται από τις 10:00 π.μ. ενώ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς με ανακοινώσεις τους καταγγέλλουν «την πολιτική της λιτότητας και της ισοπέδωσης των εργασιακών δικαιωμάτων και του κοινωνικού κράτους». Επισημαίνουν ότι θα υπερασπιστούν το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών.

Δεμένα τα πλοία

Δεμένο πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά Eurokinissi

Στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ για την Πρωτομαγιά θα συμμετέχει με 24ωρη απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Έτσι, τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια την Τρίτη, καθώς η απεργία ισχύει απ’ τις 00:01 τα ξημερώματα της Τρίτης 1η Μαΐου μέχρι τις 24:00 το βράδυ της ίδιας ημέρας.

«Υψώνουμε φωνή διαμαρτυρίας και διεκδικούμε την άμεση επίλυση του συνταξιοδοτικού, την ανάκληση των μειωμένων ειδικών συνθέσεων με κατάργηση του νόμου 4150/2013, την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την άμεση και ορθή καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών στα πληρώματα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ.

Αλλαγές στα δρομολόγια των πλοίων από και προς Κρήτη

Τροποποιήσεις δρομολογίων λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας την Τρίτη 1 Μαΐου, ανακοίνωσε η ΑΝΕΚ LINES.

Αναλυτικά:

Γραμμή Χανίων

  • Αναχώρηση από Πειραιά στις 23:59 – Άφιξη Χανιά στις 08:00 (F/B ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ)
  • Αναχώρηση από Χανιά στις 23:59 – Άφιξη Πειραιά στις 08:00 (F/B BLUE GALAXY)

Γραμμή Ηρακλείου

  • Αναχώρηση από Πειραιά στις 23:59 – Άφιξη Ηράκλειο στις 09:00 (F/B ΚΡΗΤΗ ΙΙ)
  • Αναχώρηση από Ηράκλειο στις 23:59 – Άφιξη Πειραιά στις 09:00 (F/B BLUE HORIZON)

Ενισχυμένα μέτρα τροχαίας

Αυξημένα μέτρα τροχονομικής αστυνόμευσης, ενόψει της εορταστικής περιόδου της Πρωτομαγιάς, λαμβάνει η ΕΛ.ΑΣ για την ασφαλή κυκλοφορία των πολιτών και την πρόληψη ατυχημάτων στο οδικό δίκτυο της χώρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα