Ψήφισμα διαμαρτυρίας στο διοικητή του ΑΤ στη Δραπετσώνα

Ψήφισμα διαμαρτυρίας στο διοικητή του ΑΤ στη Δραπετσώνα

Πορεία διαμαρτυρίας κατά της κατάστασης που επικρατεί στα κρατητήρια του ΑΤ Δραπετσώνας έγινε στον Πειραιά από κατοίκους και συλλογικότητες. Η διαμαρτυρία αφορά την απάνθρωπη απομόνωση μεταναστών του "Ξένιου Δία"

Ψήφισμα επιδόθηκε στο διοικητή του τμήματος στη Δραπετσώνα, ως πράξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση στα κρατητήρια, για τους παράνομους και μη μετανάστες οι οποίοι προσήχθησαν κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ. 

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΟΥ "ΞΕΝΙΟΥ ΔΙΑ"

ΣΤΟ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΟ-ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΜΙ ΤΟΥ Α.Τ. ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Εμείς, οι Πειραιώτες και οι Πειραιωτισσες που διαδηλώνουμε σήμερα 06/04/13 έξω από το Α.Τ. Δραπετσώνας, δεν μπορούμε να ανεχθούμε την κατάφωρη κατάπατηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δίπλα από τα σπίτια μας.

Ο εγκλεισμός και οι απάνθρωπες συνθήκες κράτησης, ως αποτέλεσμα της αναποτελεσματικής και συγχρόνως απάνθρωπης επιχείρησης " Ξένιος Δίας ", ανθρώπων που δεν έχουν διαπράξει κανένα έγκλημα αλλά που απλά έχουν λήξει οι άδειές τους ή δεν έχουν νομιμοποιητικά έγγραφα, είναι απαράδεκτο γεγονός για τον Πολιτισμό μας και την Δημοκρατία μας.

Επιπλέον, η κράτηση εκατό ανθρώπων σε εβδομήντα περίπου τετραγωνικά μέτρα, χωρίς δικαίωμα προαυλισμού, χωρίς να έχουν δει τον ήλιο για μήνες, με παντελή έλλειψη συνθηκών υγιεινής, οι οποίοι έχουν οδηγηθεί πέρα από τα όρια της αντοχής τους αντιδρώντας έτσι αυτοκαταστροφικά (ήδη έχουν γίνει τρεις απόπειρες αυτοκτονίας) καθώς και η βάναυση αντιμετώπισή τους από μερίδα των αστυνομικών του τμήματος, σύμφωνα με καταγγελίες των ίδιων των κρατουμένων, αποτελούν κατάφωρη παραβίαση και καταστρατήγηση κάθε έννοιας του εθνικού και διεθνούς Δικαίου.

Απαιτούμε:

Να αφεθούν ελεύθεροι άμεσα από το ανήλιαγο μπουντρούμι του Α.Τ. Δραπετσώνας όλοι οι μετανάστες-θύματα του ψευδεπίγραφου "Ξένιου Δία".

Να τερματιστεί αμέσως η απάνθρωπη επιχείρηση" Ξένιος Δίας " που προσβάλλει τον Πολιτισμό και την Δημοκρατία μας και καθιστά εξιλαστήρια θύματα το πιο ευάλωτο κομμάτι της κοινωνίας μας, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Σας καλούμε να λάβετε σοβαρά υπόψιν τα αιτήματά μας και να τα διαβιβάσετε στην Επιχειρησιακή και Πολιτική ηγεσία σας.

Σε αντίθετη περίπτωση δηλώνουμε πως θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας και θα καταγγείλουμε τα γεγονότα στα αρμόδια εθνικά και διεθνή Θεσμικά Όργανα, Οργανισμούς και ΜΜΕ.

Φωτογραφία: Δρομογράφος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το "κολαστήριο" του Α.Τ. Δραπετσώνας

SHARE: