Πτολεμαΐδα: Στο νοσοκομείο 10χρονος από επίθεση αδέσποτου σκύλου

Ασθενοφόρο
EUROKINISSI

Το παιδί δέχθηκε την επίθεση ενώ έκανε ποδήλατο μαζί με τους φίλους του. Εξαγριωμένοι οι κάτοικοι στην πόλη για την ατιμωρησία όσων εγκαταλείπουν ζώα, τονίζοντας ότι το φαινόμενο λαμβάνει πλέον διαστάσεις "μάστιγας".

Στο νοσοκομείο κατέληξε 10χρονος, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από αδέσποτο σκύλο το Σάββατο το βράδυ, την ώρα που έπαιζε στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας μαζί με φίλους του.

Οι γονείς αλλά και όσοι βρισκόταν εκείνη την ώρα στο συμβάν, πάγωσαν στο θέαμα, παρακολουθώντας την επίθεση του σκύλου προς τον 10χρονο, ενώ ανέφεραν ότι από το άγριο δάγκωμα, του έσκισε το παντελόνι.

Ο 10χρονος διακομίσθηκε στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας προκειμένου να του παρασχεθεί η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Οι γονείς των παιδιών που έγιναν μάρτυρες του συγκεκριμένου συμβάντος δήλωσαν: «Είναι πλέον μάστιγα, κάνεις δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη. Δεν μπορούμε ούτε να βγούμε με τα παιδιά μας. Ας αλλάξει επιτέλους ο νόμος που αφήνει τόσα περιθώρια στην εγκατάλειψη των ζώων. Φυσικά και τα ζώα δεν φταίνε. Ας ξεκινήσουμε από τη ρίζα του προβλήματος που είναι η εγκατάλειψη των ζώων από αυτούς που υποτίθεται τα αγαπούν. Λες και το ζώο είναι αξεσουάρ. Το πήραν, το βαρέθηκαν, το εγκαταλείπουν. Εμείς πάντως αλλιώς μεγαλώσαμε. Όταν παίρνεις ένα ζώο, θα πρέπει να είσαι υπεύθυνος και σίγουρος ότι μπορείς να του παρέχεις ότι χρειαστεί, όπως ένα ακόμα μέλος της οικογένειας. Διαφορετικά, μην το παίρνεις καθόλου».

Πηγή: 

kozanilife.gr

ADVERTISING

SHARE: