Πύραρχος Παπαδόπουλος: “Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα μοιάζουν με αυτές στο Μάτι”

Πύραρχος Παπαδόπουλος: “Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα μοιάζουν με αυτές στο Μάτι”

Έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη των πυρκαγιών έλαβε χώρα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά. Έκανε λόγο για 99 νέες πυρκαγιές την Πέμπτη.

“Οι φωτιές έρχονται σε μία περίοδο έντονου καύσωνα για δέκα ημέρες, του μεγαλύτερου εδώ και 30 χρόνια”, ανέφερε ο πύραρχος και μετεωρολόγος του Πυροσβεστικού Σώματος Αριστοτέλης Παπαδόπουλος, κατά την έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη των εστιών πυρκαγιάς σε όλη τη χώρα.

Μάλιστα, τόνισε ότι “η αυριανή ημέρα είναι ιδιαίτερης επικινδυνότητας, που μάλιστα μοιάζει με αυτές που υπήρχαν στη φωτιά στο Μάτι”.

“Σήμερα είναι ακόμα μία πιο δύσκολη ημέρα, με ακόμη πιο εκτεταμένες πυρκαγιές, τις οποίες προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να αντιμετωπίσουμε”, ανέφερε από τη δική του μεριά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Πιο συγκεκριμένα, είπε, “πως σήμερα είχαμε 99 νέες πυρκαγιές, ενώ κληθήκαμε να διαχειριστούμε συνολικά 145 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, εκ των οποίων παραμένουν ενεργές αυτή τη στιγμή και υπό διαχείριση οι 57”.

“Συνολικά 95 αναζωπυρώσεις και σήμερα περισσότερες από 12 σημειώθηκαν στην πυρκαγιά της Βαρυμπόμπης που εκδηλώθηκε προχθές”, ενημέρωσε ακόμη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων. “Όλες αντιμετωπίστηκαν άμεσα”, υπογράμμισε, “ενώ η νέα πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα στις 12:30 το μεσημέρι στα πρώην βασιλικά κτήματα πήρε γρήγορα διαστάσεις προς τον ορεινό όγκο της Πάρνηθας , με κατεύθυνση τη Δροσοπηγή και το Κατσιμίδη και προς στιγμή πέρασε την εθνικη οδό, στα διόδια των Αφιδνών, όπου και ανακόπηκε άμεσα”.

Ωστόσο λίγη ώρα αργότερα, το μεγάλο μέτωπο πέρασε την εθνική οδό από τα διόδια των Αφιδνών προς τον Άγιο Στέφανο.

Θυμίζουμε ότι με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα ισχύσει μέχρι τη Δευτέρα 9 Αυγούστου, απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση λόγω των πυρκαγιών.

Στέργιος Καλπάκης: Αντί για αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, κοιτούν πως θα διαχειριστούν επικοινωνιακά την καταστροφή

Για άτοπη σύγκριση καταστάσεων έκανε πάντως λόγο ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέργιος Καλπάκης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πυράρχου Αρ. Παπαδόπουλου.

“Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής μίλησε για “συνθήκες συγκρίσιμες με το Μάτι πριν τρία χρόνια”.

Επομένως συγκρίνουν την τριήμερη άπνοια των 2-3 μποφόρ με την “πυροθύελλα 12 μποφόρ”, σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο, που χτύπησε την περιοχή μέσα σε μία ώρα.

Αντί για αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, κοιτούν πως θα διαχειριστούν επικοινωνιακά την καταστροφή” σχολίασε στην ανάρτησή του ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα