Πυροβολισμός κατά 16χρονου: Φωτιές σε κάδους στη λεωφόρο Μεσογείων

Πυροβολισμός κατά 16χρονου: Φωτιές σε κάδους στη λεωφόρο Μεσογείων
Caption

Ρομά διαμαρτυρόμενοι για τον πυροβολισμό κατά του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικό άναψαν κάδους στη λεωφόρο Μεσογείων.

Φωτιές σε κάδους άναψαν λίγο πριν τις 13:00 το μεσημέρι της Τρίτης (6/12) στη λεωφόρο Μεσογείων, στο ύψος του σταθμού του μετρό «Νομισματοκοπείο», Ρομά διαμαρτυρόμενοι για τον πυροβολισμό κατά του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικό.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, περίπου 60 άτομα βγήκαν από καταυλισμό, έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και έκλεισαν προσωρινά το τμήμα καθόδου της Λεωφόρου Μεσογείων.

Ως αποτέλεσμα στο σημείο προκλήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Στο σημείο έσπευσαν έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα, αλλά και δυνάμεις της Αστυνομίας. Υπάρχουν αναφορές ότι οι διαμαρτυρόμενοι πέταξαν πέτρες σε αστυνομικούς και πυροσβέστες.

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα και έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης όπου συγκεντρώθηκαν συγγενείς του 16χρονου, αλλά και αλληλέγγυοι προκειμένου να διαμαρτυρηθούν. Αστυνομικοί μάλιστα ακινητοποίησαν χτυπώντας τον πατέρα του 16χρονου, ο οποίος βρέθηκε έξω απο τα δικαστήρια μαζί με άλλους Ρομά. Ενώ ο κόσμος τους φώναζε, εκείνοι συνέχισαν να τον σέρνουν στο οδόστρωμα.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του αστυνομικού ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, εκτέλεση παράνομων πυροβολισμών ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version