Πυροβολισμός κατά 16χρονου: Θίασος διαψεύδει ότι δεν ανέβασε παράσταση για παιδιά αστυνομικών

Πυροβολισμός κατά 16χρονου: Θίασος διαψεύδει ότι δεν ανέβασε παράσταση για παιδιά αστυνομικών
Θέατρο istock

Απάντηση στις κατηγορίες που θέλουν τον θέλουν να αρνήθηκε την παράσταση για παιδιά αστυνομικών, μετά το περιστατικό με τον πυροβολισμό κατά του 16χρονου Ρομ, έδωσε θίασος στη Θεσσαλονίκη. Τι απαντά το ΣΕΗ.

«Ποτέ δεν αρνηθήκαμε να δώσουμε παράσταση για τα συγκεκριμένα παιδιά», απαντά η παραγωγή του παιδικού θεάτρου, η οποία φέρεται να κατηγορήθηκε για το γεγονός ότι δεν θέλησε να δώσει θεατρική παράσταση για παιδιά αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη, μετά το περιστατικό πυροβολισμού του 16χρονου Ρομ.

Η παραγωγή κάνει λόγο για «πρωτοφανή και ανοίκεια επίθεση» και μάλιστα «καλεί το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας να αποκαταστήσει, με την σειρά του, την αλήθεια των πραγμάτων».

Σύμφωνα με το GRTimes, το κείμενο-απάντηση υπογράφεται εκ μέρους της παραγωγής από τον κ. Ιωάννη Ζαφειρίου, όπου μεταξύ άλλων υπογραμμίζεται πως «για την Σκηνοθέτιδα και τους Συντελεστές της Παράστασης, για τους Ηθοποιούς αλλά και την ίδια την εταιρεία παραγωγής και τους ανθρώπους της, «τα παιδιά όλου του κόσμου είναι παιδιά μας».

Διευκρινίζει ότι επρόκειτο για αναβολή και όχι ακύρωση, χωρίς μάλιστα να γίνεται κατανοητό «πώς μία συνηθισμένη συζήτηση για την διερεύνηση και τον προσδιορισμό της πρόσφορης ημέρας προσέλευσης της συγκεκριμένης ομάδας παιδιών εντός του προγραμματισμού των παραστάσεων, η οποία εκκρεμεί, εξελήφθη ως άρνηση, συνδεόμενη μάλιστα με την ιδιότητα των γονέων τους».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του θιάσου:

«Με ιδιαίτερη κατάπληξη βρισκόμαστε ενώπιον μιας πρωτοφανούς και ανοίκειας επίθεσης, ότι δήθεν αρνηθήκαμε να φιλοξενήσουμε στην παιδική Παράστασή μας, τα παιδιά της Γενικής Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, που επί σειρά ετών φιλοξενούμε.

Για την Σκηνοθέτιδα και τους Συντελεστές της Παράστασης, για τους Ηθοποιούς αλλά και την ίδια την εταιρεία παραγωγής και τους ανθρώπους της, «τα παιδιά όλου του κόσμου είναι παιδιά μας». Καμία διάκριση, καμία επιλογή και κανένας αποκλεισμός παιδιού δεν είναι, για εμάς, επιτρεπτή.

Είναι άξιον απορίας, πώς μία συνηθισμένη συζήτηση για την διερεύνηση και τον προσδιορισμό της πρόσφορης ημέρας προσέλευσης της συγκεκριμένης ομάδας παιδιών εντός του προγραμματισμού των παραστάσεων, η οποία εκκρεμεί, εξελήφθη ως άρνηση, συνδεόμενη μάλιστα με την ιδιότητα των γονέων τους. Ποτέ δεν αρνηθήκαμε να δώσουμε παράσταση για τα συγκεκριμένα παιδιά και καλούμε το τμήμα δημοσίων σχέσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας να αποκαταστήσει, με την σειρά του, την αλήθεια των πραγμάτων.

Αρνούμαστε να γίνουμε αντικείμενο αβάσιμων και κακόβουλων σχολίων, καθώς και να εργαλειοποιηθούμε στο βωμό οποιασδήποτε αντιπαράθεσης, Καλούμε τους παράγοντες του δημοσίου διαλόγου να αντιληφθούν ότι η αναπαραγωγή ενός θέματος άνευ αντικρίσματος τροφοδοτεί μια ακόμη διχαστική κατάσταση στην Πόλη και στον θεατρικό χώρο, που διακινδυνεύει μια θεατρική παράσταση και δη παιδική. Κατόπιν δε της δήλωσής μας αυτή κάθε περαιτέρω συνέχεια του θέματος από τον οιονδήποτε, ιδίως όταν συνοδεύεται από απειλές και χαρακτηρισμούς θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.

Για την Εταιρεία Παραγωγής

Ιωάννης Ζαφειρίου»

Η αιχμηρή απάντηση του ΣΕΗ

Στον καιρό που ζούμε, δυστυχώς, οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί.

Αντί οι “δημοσιογράφοι” που δημοσιεύουν μια “είδηση” να την έχουν διασταυρώσει και στοιχειωδώς ελέγξει πρώτα – αν βέβαια δεν την έχουν ήδη στοχευμένα και εξαρχής κατασκευάσει ή έστω παραποιήσει -, καλείται το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ως δημοσιογράφος άραγε;) να ελέγχει την ακρίβεια του οτιδήποτε θεωρείται / δηλώνεται ως “είδηση”.

Σχετικά, λοιπόν, με την ψευδή “είδηση” πως ΔΗΘΕΝ θίασος στη Θεσσαλονίκη αρνήθηκε να παρουσιάσει παιδική παράσταση σε οργανωμένη – έκτακτη παράσταση για παιδιά αστυνομικών, δηλώνουμε πως το Σωματείο ερχόμενο σε απευθείας επικοινωνία με ανώτατα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και την σκηνοθέτη της εν λόγω παράστασης, επιβεβαιώνει αυτό που το ίδιο θέατρο μέσω της εκπροσώπου Τύπου του ανακοίνωσε:

η παράσταση ματαιώθηκε πράγματι λόγω θεμάτων υγείας και εγκαίρως (ημέρες πριν) η αναβολή αυτή είχε επικοινωνηθεί στους αστυνομικούς ώστε να βρεθεί επόμενη ημερομηνία που η παράσταση θα μπορούσε να δοθεί κανονικά. Ουδέποτε, δε, κάποιο πούλμαν με παιδιά επισκέφθηκε το θέατρο την ημερομηνία της ματαιωμένης παράστασης.

Είναι γνωστό πως το Σωματείο και ο κλάδος των ηθοποιών με τη στάση τους σε πολλά κοινωνικά ζητήματα έχει “πονέσει” αρκετούς. Έχουμε δεχτεί πολλές επιθέσεις, ακόμα και αγωγές στα δικαστήρια. Ήρθε, λοιπόν, τώρα και η ώρα κατασκευασμένων δημοσιευμάτων. Δεν φοβόμαστε όμως και, άλλωστε, έχουμε συνηθίσει.

Απαιτούμε άμεσα δημόσια συγγνώμη για τη διάδοση ψευδών ειδήσεων από όσους κατασκεύασαν αυτήν την “ιστορία”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα