Ράπτη: “Δεν έχουμε δει ακόμα την κορυφή του κορονοϊού”

Ράπτη: “Δεν έχουμε δει ακόμα την κορυφή του κορονοϊού”
Η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη eurokinissi

Την Παρασκευή θα κριθεί η παράταση του lockdown, όπως τόνισε η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη. Τι είπε για την πορεία των εμβολιασμών. Πότε αναμένεται η ανοσία του πληθυσμού.

Για ενδεχόμενη παράταση του lockdown έως την Καθαρή Δευτέρα άφησε, έκανε λόγο η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, τονίζοντας ότι “η Εκκλησία δεν μπορεί να κάνει τον αστυνόμο και το κράτος να βρίσκεται παντού, είναι θέμα συλλογικής και ατομικής ευθύνης”.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, διευκρίνισε ότι την Παρασκευή θα κριθεί η παράταση του lockdown.

“Φαίνεται ότι κι ο κόσμος έχει κουραστεί, είδαμε χθες εικόνες συνωστισμού σε όλο το παραλιακό μέτωπο, και όχι μόνο, ακόμα και γάμους. Δεν την έχουμε δει την κορυφή της πανδημίας, αντιθέτως έχουμε ανοδική τάση, πρέπει όλοι οι πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας”, σημείωσε.

“Τα νοσοκομεία μας έχουν αυτή τη στιγμή ασφυκτική πίεση έχουμε μπροστά μας μιας δύσκολη εβδομάδα. Χθες έγιναν περίπου 26.000 τεστ και είχαμε πολύ μεγάλο ποσοστό τόσο στην Αττική, όσο και στη Θεσσαλονίκη στην Αχαΐα και σε πολλές άλλες πόλεις, η Αττική έχει 569 κρούσματα, που σημαίνει ότι το ΕΣΥ θα έχει αυξημένη ανάγκη σε κλίνες”, συμπλήρωσε.

Και κατέληξε: “Είμαστε προς το τέλος μια δύσκολης περιόδου. Εκτιμώ ότι αν όλοι συστρατευθούμε, στη γραμμή ότι έχουμε λίγο ακόμα μπροστά μας μέχρι να ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί στις ευπαθείς ομάδες, μέχρι να φτάσουμε στην ανοσία (της αγέλης) σε μια πολύ μεγάλη μερίδα του ευάλωτου πληθυσμού αυτό μπορεί να έχει τελειώσει μέχρι αρχές Μαΐου μπορούμε να ευελπιστούμε ότι θα βγούμε από το τελευταίο lockdown”.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα