Ρέθυμνο:Ένταση και συλλήψεις κατά τη διάρκεια κατάσχεσης καταστήματος

Ρέθυμνο:Ένταση και συλλήψεις κατά τη διάρκεια κατάσχεσης καταστήματος

Σκηνές ροκ στο Ρέθυμνο όπου με την παρουσία ΜΑΤ έγινε έξωση και κατάσχεση καταστήματος από ξένο fund

Οι πρώτες θλιβερές εικόνες τύπου Ισπανίας έκαναν σήμερα την εμφάνισή τους στο Ρέθυμνο. Εκπρόσωπος ξένου fund που αγόρασε «κόκκινα δάνεια», προχώρησε σήμερα στην έξωση και κατάσχεση ακινήτου ενός ιδιοκτήτη καταστήματος στο Ρέθυμνο και μάλιστα παρουσία διμοιριών των ΜΑΤ που έστησαν τείχος προστασίας για την εκτέλεση της κατάσχεσης.

Η εικόνα αυτή όπως ήταν λογικό, προκάλεσε την οργή των γειτόνων και άλλων επαγγελματιών του άτυχου πρώην καταστηματάρχη και άρχισαν να βρίζουν να πετούν πέτρες και αντικείμενα και να απειλούν το κλιμάκιο με τον δικαστικό επιμελητή, που είχε πάει μαζί με κλειδαρά για να ανοίξει το κατάστημα, του οποίου χρειάστηκε να σπάσει την πόρτα, να το σφραγίσει και να τοποθετήσει συναγερμό.

 

Μάλιστα, οι πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο κατάφεραν να απομακρύνουν το όχημα τεχνικού που πήγε να εγκαταστήσει συναγερμό στο κατάστημα, ενώ εκτοξεύτηκαν αντικείμενα εναντίον του εκπροσώπου του fund, όταν έβγαινε από το μαγαζί και ο οποίος φυγαδεύτηκε από την αστυνομία.

Δεν έλειψαν όμως και οι αψιμαχίες μεταξύ αστυνομικών και πολιτών που διαμαρτύρονταν τόσο για την ενέργεια αυτή όσο και την προστασία που παρείχε η αστυνομία στην εκτέλεσή της, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει περιορισμένη ένταση, κατά την οποία ένας πολίτης κλώτσησε το φορτηγάκι του κλειδαρά και ένας άλλος έσπρωξε τον εκπρόσωπο του fund. Οι δύο αυτοί πολίτες συνελήφθησαν από την Αστυνομία με την κατηγορία της πρόκλησης φθοράς και της απλής σωματικής βλάβης.

(Βίντεο  cretedoc.gr, Φωτογραφίες: rethemnosnews.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα