Το ευχαριστώ της Άννας Κορακάκη σε όσους τη στήριξαν

Το ευχαριστώ της Άννας Κορακάκη σε όσους τη στήριξαν
ΣΠΑΤΑ-ΑΦΙΞΗ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑ ΚΟΡΑΚΑΚΗ.(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Τι δήλωσε κατά την άφιξή της στο Ελ. Βενιζέλος, η χρυσή Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. "Η Άννα είναι το παιδί όλων των Ελλήνων", είπε ο υπουργός (Vid)

Επέστρεψε στην Ελλάδα η χρυσή Ολυμπιονίκης στο αγώνισμα της σκοποβολής, Άννας Κορακάκη, μετά τον θρίαμβο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Για την προσπάθειά της και την προετοιμασία που οδήγησαν στα δύο Ολυμπιακά μετάλλια μίλησε η χρυσή Ολυμπιονίκης, Άννα Κορακάκη, κατά την άφιξή της στην Ελλάδα.

“Ήταν όνειρο ζωής, πριν ακόμη γίνω αθλήτρια, πάντα θαύμαζα τους Ολυμπιονίκες και γενικά τους αθλητές, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων. Εγώ έχω κάνει την καλύτερη προσπάθεια που μπορούσα, ήρθαν αυτά τα δύο μετάλλια, δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχισμένη. Εκπληρώθηκε το όνειρό μου εις διπλούν. Ονειρευόμουν ένα μετάλλιο, στο αγώνισμα όπου είχα τις περισσότερες διακρίσεις, στο αεροβόλο πιστόλι. Ωστόσο, εκεί ήρθε το χάλκινο και το δεύτερο, χρυσό, στο σπορ πιστόλι. Ευελπιστούσα και στα δύο να είμαι στον τελικό, διαχειρίστηκα πολύ καλά τα συναισθήματά μου και γι’ αυτό ήρθαν και τα δύο μετάλλια”, δήλωσε.

Η 20χρονη Ολυμπιονίκης δήλωσε πάρα πολύ υπερήφανη, που είναι η πρώτη γυναίκα Ελληνίδα αθλήτρια, που κατάφερε να κερδίσει δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων.

“Με κάνει πάρα πολύ υπερήφανη. Ελπίζω να μην είμαι η τελευταία”, είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως τα μετάλλια που κέρδισε, δεν αναιρούν τίποτα, από όσα έχει καταφέρει στο παρελθόν.

Για την επιτυχία της και το αντίκτυπό της, είπε, πως θα ήθελε να αποτελέσει κίνητρο για τα νέα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και για όσους ήδη ασχολούνται, να είναι το κίνητρο για να πάνε ακόμα πιο ψηλά.

“Το να γίνει γνωστή η σκοποβολή στην Ελλάδα, ήταν ένα από τα όνειρά μου, γιατί δυστυχώς τα τελευταία χρόνια, ο αριθμός των αθλητών μόνο μειώνεται”, πρόσθεσε.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης ευχαρίστησε αποκλειστικά την οικογένειά της και τον πατέρα της που είναι προπονητής της, τους φίλους της κι όλους όσοι τη στηρίζουν “πριν γίνει όλο αυτό και όσους θα τη στηρίζουν, όταν τελειώσει όλο αυτό”, όπως είπε.

“Η Άννα είναι το παιδί όλων των Ελλήνων αυτή τη στιγμή”

Από τη μεριά του ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής δήλωσε:

“Έρχεται η ελπίδα από την προσπάθεια ενός παιδιού, που κάτω από δύσκολες συνθήκες με όπλο την επιμονή και τη θέληση έκανε το όνειρο πράξη. Είναι ένα παράδειγμα για όλους. Να αναμετρηθούμε με τις δυσκολίες και επιστρατεύοντας ο καθένας τα αποθέματα που έχει μέσα του, μπορούμε να κερδίσουμε τη συνολική και την προσωπική προσπάθεια. Η Άννα είναι το παιδί όλων των Ελλήνων. Η πολιτεία θα κάνει όσα δεν έκανε μέχρι σήμερα. Οφείλει να τα κάνει, να μη μένει σε λόγια”.

Η άφιξη της Άννας στη Θεσσαλονίκη

Απογοητευμένη από την κίνηση να κατεδαφιστεί το προπονητήριο στην πατρίδα της εμφανίστηκε από την Θεσσαλονίκη η χρυσή Ολυμπιονίκης, συμπληρώνοντας πάντως ότι αυτές είναι στιγμές χαράς.

“Η αξία και το βάρος των μεταλλίων είναι ανυπολόγιστα” είπε από την πλευρά της η μητέρας της Άννας Κορακάκη σημειώνοντας ότι οι στιγμές που έζησε είναι απερίγραπτες.

(Φωτογραφία: Eurokinissi)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα