RIP #Vangelis: Το Twitter αποχαιρετά τον Βαγγέλη Παπαθανασίου

RIP #Vangelis: Το Twitter αποχαιρετά τον Βαγγέλη Παπαθανασίου
Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου Eurokinissi

Θλίψη έχει προκαλέσει στο Twitter ο θάνατος του κορυφαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών. Τα συγκινητικά μηνύματα των χρηστών.

Φτωχότερος είναι ο κόσμος του Πολιτισμού από το βράδυ της Τρίτης (17/05) οπότε και έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών ένας από τους τελευταίους μεγάλους Έλληνες συνθέτες της χώρας μας και βραβευμένος με Όσκαρ, Βαγγέλης Παπαθανασίου.

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη και προκάλεσε απέραντη συγκίνηση, στον καλλιτεχνικό και πολιτικό κόσμο, με τους χρήστες του Twitter να αποχαιρετούν τον άνθρωπο που δόξασε την Ελλάδα μέσω της μουσικής του ακόμα και στο Διάστημα, σχολιάζοντας πως η απώλειά του είναι τεράστια για την παγκόσμια μουσική σκηνή.

Ποιος ήταν ο Βαγγέλης Παπαθανασίου

Γεννημένος στις 29 Μαρτίου 1943 στην Αγριά Μαγνησίας, ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, το πλήρες όνομα του οποίου ήταν Ευάγγελος Οδυσσέας Παπαθανασίου, επηρέασε την ανάπτυξη διαφορετικών μουσικών ειδών, ενώ θεωρείται πρωτεργάτης του ηλεκτρονικού ήχου.

Ξεκίνησε να συνθέτει από την ηλικία των τεσσάρων ετών, ενώ έδωσε την πρώτη του δημόσια παράσταση στην ηλικία των έξι, χωρίς να έχει καμία μουσική εκπαίδευση. Ήταν αυτοδίδακτος παρά τις πιέσεις των γονιών του, αλλά και των δασκάλων του, που τον προέτρεπαν να κάνει μαθήματα μουσικής. Ωστόσο, σπούδασε κλασική μουσική, ζωγραφική και σκηνοθεσία στην Ακαδημία Καλών Τεχνών στην Αθήνα.

Το 1982 βραβεύτηκε με Όσκαρ για τη μουσική της ταινίας “Οι δρόμοι της Φωτιάς”, ενώ επένδυσε μουσικά πλήθος άλλων κινηματογραφικών ταινιών όπως τις ταινίες “Blade Runner”, “1492: Χριστόφορος Κολόμβος”, “Αλέξανδρος”, “Ελ Γκρέκο” κ.ά.

Βαγγέλης Παπαθανασίου: Οι Δρόμοι της Φωτιάς

Το 1997 σκηνοθέτησε την τελετή έναρξης του 6ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ανοιχτού Στίβου της IAAF που πραγματοποιήθηκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας,, ενώ το έργο του “Μυθωδία” επελέγη από τη ΝΑΣΑ ως η επίσημη μουσική για την αποστολή της: 2001 Οδύσσεια στον Άρη.

Το 2002 δημιούργησε την επίσημη μουσική για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2002 στις χώρες Κορέα – Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version