Ρόδος: Απαγόρευση της κυκλοφορίας στους δασικούς δρόμους Ρόδου, Κω και Καρπάθου

Ρόδος: Απαγόρευση της κυκλοφορίας στους δασικούς δρόμους Ρόδου, Κω και Καρπάθου
Φωτιά στην Ρόδο Eurokinissi

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ξεκινήσει το μεσημέρι και θα διαρκέσει έως το πρωί της Πέμπτης, σύμφωνα με την απόφαση που εξέδωσε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.

Ξεκινάει το μεσημέρι η απαγόρευση της κυκλοφορίας στους δασικούς δρόμους της Ρόδου, της Κω και της Καρπάθου, στο πλαίσιο των μέτρων που αποφασίστηκαν από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επειδή σήμερα η περιοχή βρίσκεται στο ύψιστο επίπεδο συναγερμού για εκδήλωση πυρκαγιάς, σύμφωνα με τον χάρτη επικινδυνότητας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ξεκινήσει στις 14:00 και θα διαρκέσει έως τις 6:00 αύριο, σύμφωνα με την απόφαση που εξέδωσε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος. Επίσης, υπάρχει ήδη συνεργασία επί του θέματος με τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Δωδεκανήσου για την εφαρμογή του μέτρου.

Λόγω της επικινδυνότητας, υπάρχουν αυξημένα μέτρα επιφυλακής σε όλα τα νησιά, κυρίως στις δασικές περιοχές. Παράλληλα, τόσο στη Ρόδο όσο και τη Κω, στις περιοχές που τις προηγούμενες ημέρες είχαν εκδηλωθεί πυρκαγιές παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές για να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Μήνυμα από 112 για κίνδυνο πυρκαγιάς σε Ρόδο

Μήνυμα εστάλη μέσω του 112 σε όσους βρίσκονται στην περιφερειακή ενότητα Ρόδου, να αποφύγουν ενέργειες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά στην ύπαιθρο. Συγκεκριμένα για τη Ρόδο προβλέπεται ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς, κατηγορία κινδύνου 5.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα