Σάλος με τον καθηγητή στη Ρόδο που κλείδωσε 9χρονο στην τάξη: “Ούρλιαζε αλλά δεν του άνοιξε κανείς”

Σάλος με τον καθηγητή στη Ρόδο που κλείδωσε 9χρονο στην τάξη: “Ούρλιαζε αλλά δεν του άνοιξε κανείς”

Ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου αποφάσισε την άμεση απομάκρυνση δασκάλου από το 15ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου. Του θέματος έχει επιληφθεί και η Δικαιοσύνη μετά την προσφυγή του γονέα του παιδιού.

Σάλο στην τοπική κοινωνία της Ρόδου και όχι μόνο έχει προκαλέσει η είδηση με τον δάσκαλο που κλείδωσε 9χρονο μαθητή στην τάξη με τη λήξη των μαθημάτων.

Ο Δήμος Μουτάφης, δικηγόρος της οικογένειας του μαθητή, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή “Πρωινό Τανγκό” των Αντώνη Φουρλή και Στέλλας Γκαντώνα ότι ο εκπαιδευτικός είπε στα παιδιά ότι θα μετρήσει μέχρι το τρία, και όποιο δεν προλάβαινε να φύγει θα το κλείδωνε.

«Το παιδί δεν πρόλαβε να μαζέψει τα πράγματά του και το κλείδωσε. Φώναζε, ούρλιαζε αλλά δεν του άνοιξε κανείς, καθώς ο δάσκαλος παρέδωσε το κλειδί της τάξης και έφυγε» σημείωσε και πρόσθεσε ότι το αγοράκι έμεινε κλειδωμένο στην αίθουσα για 20 λεπτά μέχρι να του ανοίξουν.

Ανέφερε επίσης ότι οι γονείς κατήγγειλαν αμέσως το περιστατικό στην αστυνομία.

Απομακρύνθηκε ο καθηγητής

Την έκπληξή του εξέφρασε μιλώντας στο «Καλημέρα Ελλάδα» ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, Ν.Ράπτης για το περιστατικό., για το οποίο έδωσε άμεσα εντολή για διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Όπως είπε δόθηκε αμέσως εντολή για τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ώστε να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη. «Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ότι το έκανε επί τούτου», σχολίασε ο ίδιος, που απολογήθηκε τόσο από το ίδιο το παιδί, όσο και από τους γονείς του για αυτό που συνέβη.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου αποφάσισε την άμεση απομάκρυνση δασκάλου από το 15ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου. Του θέματος έχει επιληφθεί και η Δικαιοσύνη μετά την προσφυγή του γονέα του παιδιού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα