Ρόδος: Στη “φαντασία” της οικιακής βοηθού οι δολοφονίες δύο ηλικιωμένων γυναικών

Ρόδος: Στη “φαντασία” της οικιακής βοηθού οι δολοφονίες δύο ηλικιωμένων γυναικών
Φωτογραφία αρχείου ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ανατροπή στην υπόθεση των δολοφονιών ηλικιωμένων γυναικών που ομολόγησε 45χρονη οικιακή βοηθός στη Ρόδο. Σύμφωνα με την έρευνα των Αρχών πιθανότατα οι δολοφονίες αποτελούν αποκύημα της φαντασίας της.

Η 45χρονη οικιακή βοηθός που ομολόγησε ότι σκότωσε 4 ηλικιωμένες γυναίκες και ασκήθηκε εναντίον της ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, φαίνεται πως “φαντάστηκε” τις δολοφονίες.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Δημοκρατικής, η 45χρονη αν και έχει ήδη κριθεί προσωρινά κρατούμενη για την δολοφονία 75χρονης κατάκοιτης και μη αυτοεξυπηρετούμενης ηλικιωμένης που φρόντιζε, οι ενδείξεις από την πρόσθετη προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε στη Ρόδο συνηγορούν στο ότι δεν τέλεσε τα αδικήματα που κατήγγειλε και πιθανότατα να τα φαντάστηκε λόγω των ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Πιο συγκεκριμένα, για τις “δολοφονίες” μίας 86χρονης και μίας 70χρονης γυναίκας από τη Ρόδο που ομολόγησε τη δολοφονία τους η 45χρονη, προκύπτει ότι τα όσα περιέγραψε δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η “δολοφονία” της 86χρονης

Οικείοι των δύο ηλικιωμένων γυναικών διαψεύδουν ότι η 45χρονη τις δολοφόνησε και θεωρούν βέβαιο ότι η ομολογία της αποτελεί αποκύημα της φαντασίας της.

Σε κατάθεση της η 45χρονη αναφέρθηκε πως ήρθε σε επαφή με την οικογένεια της 86χρονης προ διετίας και πως ανέλαβε την φροντίδα της έναντι αμοιβής 650 ευρώ.

Είπε, ακόμη, ότι την πρόσεχε ένα χρόνο περίπου και κοιμόντουσαν μαζί σε δύο ενωμένα μονά κρεβάτια και της κρατούσε το χέρι. Η συγκεκριμένη ηλικιωμένη, όπως είπε, είχε κολίτιδα και σάκχαρο και όταν σταμάτησε τα χάπια που ελάμβανε για την αντιμετώπιση της σχιζοφρένειας έβαλε σε μια σύριγγα γιαούρτι και ζάχαρη ή μέλι και της το έδωσε.

Την επόμενη ημέρα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και πέθανε μια εβδομάδα αργότερα. Ισχυρίστηκε ότι δεν είχε σκοπό να την σκοτώσει και ότι της έδωσε το συγκεκριμένο μείγμα τροφών γιατί δεν έτρωγε επειδή είχε προσβληθεί από κορονοϊό.

Ωστόσο, οικείοι της κατέθεσαν ότι ο θάνατος της δεν επήλθε συνεπεία της χορήγησης του συγκεκριμένου μίγματος τροφής, με τον ένα μάλιστα να περιγράφει πως ο ίδιος είχε συστήσει στην 45χρονη να δίνει στην ηλικιωμένη γιαούρτι με μέλι.

Η “δολοφονία” της 70χρονης

Για την 70χρονη, η οικιακή βοηθός είχε περιγράψει ότι έπασχε από άνοια και ήταν παχύσαρκη και ότι την έδερνε γιατί δεν έτρωγε το φαγητό της. Είπε ακόμα ότι είχε σταματήσει να λαμβάνει την αγωγή της για την αντιμετώπιση της σχιζοφρένειας και όταν νευρίαζε, την έδερνε.

Στην ομολογία της υποστήριξε ότι η 70χρονη πέθανε γιατί την είχε χτυπήσει στο κεφάλι και δεν την τάιζε σωστά.

Οικείοι της συγκεκριμένης ηλικιωμένης κατέθεσαν ότι ο θάνατός της επήλθε έπειτα από μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και όχι στις 5 ημέρες που υποστηρίζει η 45χρονη, και μάλιστα δήλωσαν ότι απομάκρυναν την οικιακή βοηθό από την συγγενή τους νωρίτερα από τον χρόνο που απεβίωσε η ηλικιωμένη.

Τι κατέθεσε η οικιακή βοηθός για τον “τρίτο φόνο”

Για την δολοφονία της 75χρονης κατάκοιτης γυναίκας στο σπίτι της στις Καλυθιές, η 45χρονη δήλωσε ενώπιον του τακτικού Ανακριτή:

“Ήμουν σοκαρισμένη. Η γυναίκα ήταν ξαπλωμένη, μούγκριζε και το έκανα για να τη βοηθήσω. Η γυναίκα ήταν ξύπνια, με κλειστά τα μάτια και έλεγε ότι δεν είναι καλά και εγώ άκουγα φωνές και ήθελα να την βοηθήσω. Έπαιρνα χάπια ΑΛΟΜΠΕΝΤΙΝ και αυτές τις ημέρες δεν έπαιρνα τη σωστή δοσολογία. Μόνο ΑΛΟΜΠΕΝΤΙΝ έπαιρνα δεν θυμάμαι άλλα. Τα χάπια τα έπαιρνα πότε με συνταγή και πότε μόνη μου.

Ο γιατρός στο Ψυχιατρείο στη Λέρο μου έγραψε τη συνταγή. Έχω νοσηλευτεί στο παρελθόν για ψυχιατρική πάθηση, στη Λέρο, στην Κύπρο και στην Κρήτη στο Πανεπιστημιακό. Τις κανονικές θεραπείες τις παράτησα εντελώς.

Στη θανούσα δούλεψα μια εβδομάδα και τα χάπια τα πήρα 1-2 φορές κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας. Για τις νοσηλείες μου έχω εξιτήρια. Η θανούσα ζούσε μόνη της στο σπίτι.

Δεν ξέρω που είναι ο άντρας της και τα παιδιά της. Εγώ τη δουλειά την πήρα από τον ανιψιό της. Ο γιος της ξέρω ότι είναι στη Λέρο, αλλά δεν ξέρω τι κάνει εκεί. Μόνο εγώ έμενα στο σπίτι της. Το συμβάν έγινε το πρωί και εγώ ειδοποίησα κατευθείαν την Αστυνομία. Εκείνη την ώρα ήμασταν οι δυο μας. Μια βδομάδα μουρμούριζε ότι δεν είναι καλά. Δεν είχα κάποιο πρόβλημα μαζί της.

Η θανούσα έπαιρνε χάπια, αλλά δεν ξέρω τι χάπια έπαιρνε, ούτε τι αρρώστια είχε. Εγώ μιλούσα με τον ανιψιό της μόνο, ο οποίος μένει στις Καλυθιές, αλλά αυτό το διάστημα είναι στην Κρήτη για τις ελιές.

Τον έπαιρνα τηλέφωνο οποιαδήποτε ώρα της ημέρας όταν δεν ήταν καλά η θανούσα. Ο μισθός μου ήταν 125 ευρώ την εβδομάδα και με πλήρωσε μία μόνο φορά ο ανιψιός της, στην αρχή. Τα οικονομικά της δεν τα γνώριζα. Δεν έχω τίποτα παραπάνω να πω για την κατάντια μου. Στην αστυνομία ήμουν σοκαρισμένη, δεν ήμουν καλά, από όσα είπα αλήθεια ήταν ότι δούλευα στις γιαγιάδες και όσα είπα για το γιό μου”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version