Ρουμάνοι τουρίστες πήγαν να προσκυνήσουν στο Μέγα Σπήλαιο και έκλεψαν το Ιερό Λείψανο του Αγίου Χαραλάμπους!

Ρουμάνοι τουρίστες πήγαν να προσκυνήσουν στο Μέγα Σπήλαιο και έκλεψαν το Ιερό Λείψανο του Αγίου Χαραλάμπους!

Τεράστια κινητοποίηση της Αστυνομίας νωρίτερα το απόγευμα στα Καλάβρυτα για να προλάβουν το πούλμαν που μετέφερε τους ιερόσυλους τουρίστες… Το πούλμαν εντοπίστηκε και οι δράστες πέταξαν το Ιερό Λείψανο σε μία χαράδρα

Απίστευτο και όμως έγινε και αυτό! Νωρίτερα και συγκεκριμένα λίγο πριν τις τρεις το μεσημέρι, ένα γκρουπ από Ρουμάνους τουρίστες επισκέφτηκαν την ιστορική για την χώρα μας Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου στα Καλάβρυτα.

Τουλάχιστον δύο Ρουμάνοι από το γκρουπ εκμεταλλεύτηκαν τον συνωστισμό και άρπαξαν το χέρι του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους την ώρα που το προσκυνούσαν. Οι μοναχοί έντρομοι ανακάλυψαν την απώλεια του ιερού λειψάνου και ο ηγούμενος ειδοποίησε την Αστυνομία, την ώρα που το πούλμαν των Ρουμάνων αποχωρούσε από το μοναστήρι.

Ακολούθησε μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας όπου πλήθος περιπολικών πρόλαβαν και ακινητοποίησαν το πούλμαν λίγο πιο μακριά από την Μονή. Οι δύο Ρουμάνοι ιερόσυλοι, νομίζοντας ότι θα ξεφύγουν, μετά την ανάκριση και ότι δεν θα γίνονταν αντιληπτοί,  πέταξαν το αριστερό  χέρι του Αγίου Χαραλάμπους σε μια χαράδρα κοντά στην περιοχή, ώστε μετά την ανάκριση να πήγαιναν να το βρουν και να το πάρουν πάλι, όμως κατά την ανάκριση «έσπασαν» και ομολόγησαν τις πράξεις τους, με αποτέλεσμα να τους περαστούν χειροπέδες.

Στη συνέχεια, και περίπου μισή ώρα μετά τις 6 πλέον, οι δύο άντρες υπέδειξαν στους αστυνομικούς το σημείο που έκρυψαν το Ιερό Λείψανο πετώντας το μέσα σε θάμνους και μόλις αυτό εντοπίστηκε, αποδόθηκε πίσω στους εμβρόντητους μοναχούς…

Η Αστυνομία έχει ενδείξεις για τουλάχιστον άλλους δύο Ρουμάνους από το γκρουπ,  πως ενδεχομένως συμμετείχαν και εκείνοι στην κλοπή, οι οποίοι και εξετάζονται αυτή την ώρα και εφόσον προκύψει κάτι και για αυτούς θα συλληφθούν και εκείνοι.

Η ανάκριση όλων των Ρουμάνων τουριστών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ ήδη οι δύο πρώτοι συλληφθέντες μεταφέρονται με περιπολικά στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα