Ρουβίκωνας για τον αγώνα ΑΕΚ - Ντιναμό Κιέβου: Οι Ουκρανοί φασίστες έρχονται στην Ελλάδα

Kiev fans support their team during the Champions League Group B soccer match between Dynamo Kiev and Benfica at the Olympiyskiy stadium in Kiev, Ukraine, Wednesday, Oct. 19, 2016. (AP Photo/Efrem Lukatsky)
Kiev fans support their team during the Champions League Group B soccer match between Dynamo Kiev and Benfica at the Olympiyskiy stadium in Kiev, Ukraine, Wednesday, Oct. 19, 2016. (AP Photo/Efrem Lukatsky) AP

Να αντιπαρατεθούν με τους οργανωμένους οπαδούς της Ντιναμό και να τους δώσουν ένα σαφές μήνυμα, καλεί όλους τους αντιφασίστες στις εξέδρες η οργάνωση

Να βάλει "φωτιά" στο ποδοσφαιρικό παιχνίδι της ΑΕΚ με την Ντιναμό Κιέβου, την Πέμπτη για το Europa League, απειλεί ο Ρουβίκωνας.

Σε ανακοίνωσή της σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η οργάνωση επισημαίνει, μεταξύ άλλων: "Ο «Δεξιός τομέας» είναι στην ουσία ένας πανίσχυρος ναζιστικός στρατός με την υποστήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ, που όπως κάθε τέτοιος στρατός έχει μαζέψει στους κόλπους λούμπεν και άγρια νεολαιίστικα στοιχεία. Οι οργανωμένοι οπαδοί της Δυναμό Κιέβου είναι η καρδιά των ένοπλων παραστρατιωτικών ομάδων του «Δεξιού τομέα».

Αυτοί οι φασίστες έρχονται στην Ελλάδα εν όψει του ποδοσφαιρικού αγώνα της 15ης Φλεβάρη.

Είναι καθήκον πρώτα από όλα των αντιφασιστών στις κερκίδες, ανεξάρτητα ποιά ομάδα υποστηρίζουν να αντιπαρατεθούν και να δώσουν ένα σαφές μήνυμα στον φασιστικό οχετό του «Δεξιού τομέα» (που ας μην ξεχνάμε, είχε ζωτικές σχέδσεις με την Χρυσή Αυγή). Μαζί τους πρέπει να συμπαραταχθεί και ο κόσμος του αγώνα που δεν έχει ή δεν θέλει να έχει σχέσεις με τις ΠΑΕ. Είναι μια πρόκληση που υπερβαίνει το ζήτημα του ποδοσφαίρου".

(Φωτό: AP Photo/Efrem Lukatsky)

ADVERTISING

SHARE: