"Ρουβίκωνες" ανήρτησαν πανό στην Ακρόπολη για τον Κουφοντίνα

Πανό στην Ακρόπολη για τον Κουφοντίνα σήκωσε ο Ρουβίκωνας
Πανό στην Ακρόπολη για τον Κουφοντίνα σήκωσε ο Ρουβίκωνας

Μέλη της οργάνωσης σήκωσαν πανό στα αγγλικά όπου έγραφε: "Η ελληνική Δημοκρατία σκοτώνει απεργό πείνας - Άδεια στον Δ. Κουφοντίνα". Παρέμβαση αντιεξουσιαστών και στη Θεσσαλονίκη.

Στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης εισήλθαν την Πέμπτη μέλη του «Ρουβίκωνα», τα οποία σήκωσαν πανό με συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα και στη συνέχεια αποχώρησαν δίχως να πετάξουν τρικάκια.

Στο πανό γραμμένο στα αγγλικά ανέφεραν: "Η ελληνική Δημοκρατία σκοτώνει απεργό πείνας - Άδεια στον Δ. Κουφοντίνα".

Ακολούθησε κείμενο με σχετική ανάληψη ευθύνης σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

"Για εμάς ο Κουφοντίνας είναι αγωνιστής και αυτό φυσικά παίζει ρόλο στην ένταση της αλληλεγγύης μας στον συγκεκριμένο αγώνα που δίνει. Αλλά όπως βλέπει κανείς σε πολλές άλλες χώρες εκτός της Ελλάδας η τάση για κατάργηση κάθε είδους δικαιωμάτων μέσα και έξω απο τις φυλακές είναι η τάση που κυριαρχεί. Αφορά την πλειοψηφία, τον καθένα , σε όποιο σημείο του κόσμου κι αν ζει, ότι γλώσσα κι αν μιλάει. Η εξουσία προσθέτει εργαλεία στη δύναμής της, τα κράτη μαζί και το κάθε ένα χωριστά όπως εδώ στην Ελλάδα.

Επιλέξαμε να σηκώσουμε πανό αλληλεγγύης στο Δ. Κουφοντίνα μπροστά στον Παρθενώνα. Ως ένα καλό σημείο για να απευθυνθούμε στον κόσμο που έχει έρθει εδώ ως τουρίστας και επιλέγει να αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει στον τόπο που διασκεδάζει, ή τον κόσμο που έστω, δεν έχει αφήσει την κρίση του στο ξενοδοχείο. Η δημοκρατία είναι μια χαρά ως τουριστικό προϊόν αλλά ως πραγματικότητα είναι άλλη υπόθεση. Κι όταν το αξιοθέατο και η πραγματικότητα είναι δίπλα-δίπλα, στην έκδοση" κληρονομιά και κληρονόμος" φαίνεται πολύ καθαρά. Μπορεί άλλωστε καθένας να το δει και στη δική του χώρα..." αναφέρει μεταξύ άλλων το κείμενο.

Παρέμβαση αντιεξουσιαστών για τον Κουφοντίνα στη Θεσσαλονίκη

Παράλληλα, ομάδα περίπου 15 αντιεξουσιαστών πραγματοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτης παρέμβαση στο κτίριο που στεγάζεται και το Προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Τα περίπου 15 άτομα ανέβηκαν στον δεύτερο όροφο του εμπορικού κέντρου «Πλατεία» στην Θεσσαλονίκη, που είναι ελεύθερος για το κοινό, άνοιξαν πανό και πέταξαν τρικάκια με συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα, ενώ στη συνέχεια αποχώρησαν. Σημειώνεται ότι στον έβδομο όροφο του ίδιου κτιρίου στεγάζεται το Προξενείο των ΗΠΑ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρουβίκωνας, Θεσσαλονίκη

ADVERTISING

SHARE: