Αντιφασιστικά, αντιρατσιστικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αντιρατσιστικό - αντιφασιστικό συλλαλητήριο από μέλη της Κίνησης Ενάντια στον ρατσισμό και τη φασιστική απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018, στην Ομόνοια, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα δράσης κατά του φασισμού και του ρατσισμού.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Αντιρατσιστικό - αντιφασιστικό συλλαλητήριο από μέλη της Κίνησης Ενάντια στον ρατσισμό και τη φασιστική απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018, στην Ομόνοια, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα δράσης κατά του φασισμού και του ρατσισμού. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Αντιρατσιστικές, αντιφασιστικές συλλογικότητες, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου διαμαρτύρονται για την συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας

Αντιφασιστική-αντιρατσιστική διαδήλωση πραγματοποιήθηκε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της Διεθνούς ημέρας κατά του ρατσισμού, του φασισμού, του πολέμου και της φτώχειας.

Με κεντρικό σύνθημα "όχι σε ρατσισμό, φασισμό, πόλεμο και φτώχεια" αντιρατσιστικές, αντιφασιστικές συλλογικότητες, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου διαμαρτύρονται για την συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας, τις ρατσιστικές και φασιστικές συμπεριφορές και ζητούν μεταξύ άλλων την κατάργηση των συμφωνιών ΕΕ-Τουρκίας-Λιβύης καθώς και ίσα δικαιώματα για τους πρόσφυγες.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην Ομόνοια και κατευθύνονται προς τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πλήθος κόσμου και στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το μεσημέρι μέλη της Κίνησης Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα δράσης κατά του φασισμού και του ρατσισμού.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, συλλογικότητες και κοινότητες μεταναστών.

Στον ίδιο χώρο, βρέθηκαν και Κούρδοι που διαμαρτυρήθηκαν κατά της τουρκικής εισβολής στην πόλη Αφρίν.

Φωτό: Eurokinissi

ADVERTISING

SHARE: