Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στην Αμφιθέα Αλεξανδρούπολης

φωτογραφία αρχείου (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
φωτογραφία αρχείου (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Η φωτιά εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί βόρεια της Χιλής του Δήμου Αλεξανδρούπολης, σε περιοχή με θαμνώδη βλάστηση, ενώ στο σημείο επιχειρούν ήδη τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα δασική πυρκαγιά βόρεια της Χιλής του Δήμου Αλεξανδρούπολης, στην περιοχή της Αμφιθέας, σε απόσταση ασφαλείας από κατοικημένη περιοχή. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί σε περιοχή με θαμνώδη βλάστηση και ήδη στο σημείο επιχειρούν τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα, ένα όχημα του Δασαρχείου Αλεξανδρούπολης και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραχώρησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, έχει ζητηθεί και δρομολογηθεί η συνδρομή δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών.

Επίσης, βάση της ενημέρωσης από το Δασαρχείο Αλεξανδρούπολης, η φωτιά σιγοκαίει πουρνάρια και αείφυλλα πλατύφυλλα σε μία έκταση που βάσει των πρώτων εκτιμήσεων δεν υπερβαίνει τα 10 στρέμματα, η οποία όμως χαρακτηρίζεται δυσπρόσιτη λόγω της έλλειψης οδικού δικτύου, γεγονός που δυσχεραίνει την προσέγγιση και κατάσβεσή της από τα οχήματα της Πυροσβεστικής.

Σημειώνεται, ότι οι παρούσες καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν την εξάπλωση της πυρκαγιάς, κυρίως ελλείψει ισχυρών ανέμων.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πυρκαγιά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μεγάλη φωτιά σε καταυλισμό εργατών στη Νέα Μανωλάδα

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον καταυλισμό εργατών στη Νέα Μανωλάδα

Μεγάλη φωτιά σε ξενοδοχείο στο Λονδίνο

Φωτιά κοντά στη Μονή Χιλανδαρίου στο Άγιο Όρος

SHARE: