Σε εξέλιξη νέα φωτιά στο Ζευγολατιό Κορινθίας

Σε εξέλιξη νέα φωτιά στο Ζευγολατιό Κορινθίας

Νέα φωτιά ξέσπασε σε ρεματιά σε αγροτοδασική έκταση στην Κορινθία, δίχως να κινδυνεύει επί του παρόντος κατοικημένη περιοχή-Στην Ζάκυνθο δεν υπάρχουν πια ενεργά μέτωπα παρά μόνο μικροεστίες

Σε εξέλιξη βρίσκεται νέα φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση, σε δύσβατο σημείο και ρεματιά, στην περιοχή Ζευγολατιό Κορινθίας. Επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα και από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο PZL.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου και συγκεκριμένα εκδηλώθηκαν 48 δασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό τους στάδιο. Η κατάσταση όσον αφορά τις υπόλοιπες πυρκαγιές έχει ως εξής:

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Αναφωνήτρια Ζακύνθου στις 10 Ιουλίου, είναι σε ύφεση και δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις μία ημέρα μετά, στην περιοχή Ορθονιές Ζακύνθου έχει οριοθετηθεί και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις χθες στην περιοχή Αγ. Γεώργιος-Ναυάγιο Ζακύνθου, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο ενώ οι διάσπαρτες εστίες εντός της περιμέτρου αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε επίσης χθες, στην περιοχή Εξωχώρι Μεσσηνίας, ελέγχεται περιμετρικά

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Σήμερα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) προβλέπεται για τους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, Λευκάδας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας, Δωδεκανήσου, Ηρακλείου, Λασιθίου, στα νησιά Κεφαλλονιά, Ζάκυνθος, Κέρκυρα, Χίος, Σάμος, Ικαρία και στην κεντρική και νότια Εύβοια.

Σε εξέλιξη νέα φωτιά στο Ζευγολατιό Κορινθίας

Η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους συμπολίτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Υπενθυμίζεται στους πολίτες ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς:

-Να ειδοποιούν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199.

-Να απομακρύνονται έγκαιρα σε περίπτωση πυρκαγιάς, εάν δεν μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή της για τη δική τους ασφάλεια και για να μην παρεμποδίζουν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς αυτή θα καταφθάνει.

πηγή φωτογραφίας: korinthostv

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά
SHARE: