Σε ισχύ η λειτουργία των διοδίων στον νέο κόμβο Ζευγολατιού

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΚΔΡΟΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΑΙΔΙΟ , ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΠΑΤΡΩΝ ΑΘΗΝΩΝ--ΦΩΤΟ  ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΚΔΡΟΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΑΙΔΙΟ , ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΠΑΤΡΩΝ ΑΘΗΝΩΝ--ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Ξεκινάει η λειτουργία των πλευρικών σταθμών διοδίων στον κόμβο Ζευγολατιού με χρέωση από και προς Αθήνα και στον κόμβο Κιάτου με χρέωση από και προς Πάτρα. Δείτε πως διαμορφώνονται οι τιμές

Σε ισχύ τέθηκε από τα μεσάνυχτα της Κυριακής, 9 Ιουλίου, η λειτουργία των διοδίων στον νέο κόμβο Ζευγολατιού του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου-Πατρών. Η “Ολυμπία Οδός” ενημερώνει τους οδηγούς ότι η μετάβαση στο νέο σύστημα θα γίνει σταδιακά, με αφετηρία το τμήμα Κόρινθος-Ξυλόκαστρο, όπου η χρέωση στον μετωπικό σταθμό του Κιάτου θα γίνεται και στις δύο κατευθύνσεις.

Επίσης, ξεκινάει η λειτουργία των πλευρικών σταθμών διοδίων στον κόμβο Ζευγολατιού με χρέωση από και προς Αθήνα και στον κόμβο Κιάτου με χρέωση από και προς Πάτρα.

Τιμές

Μετωπικός σταθμός Κιάτου: Δίκυκλα 1,60 ευρώ, ΙΧ αυτοκίνητα 2,20 ευρώ, φορτηγά με δύο ή τρεις άξονες 5,70 ευρώ και φορτηγά με τέσσερις ή περισσότερους άξονες 8 ευρώ.

Πλευρικός σταθμός Κιάτου: Δίκυκλα 0,60 ευρώ, ΙΧ αυτοκίνητα 0,80 ευρώ, φορτηγά με δύο ή τρεις άξονες 2,10 ευρώ και φορτηγά με τέσσερις ή περισσότερους άξονες 3 ευρώ.

Πλευρικός σταθμός Ζευγολατιού: Δίκυκλα 0,50 ευρώ, ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα 0,70 ευρώ, φορτηγά με δύο ή τρεις άξονες 1,80 ευρώ και φορτηγά με τέσσερις ή περισσότερους άξονες 2,60 ευρώ.

Όπως αναφέρουν εκπρόσωποι της Ολυμπίας Οδού, ουσιαστικά, περνάμε σε μία φάση στην οποία οι χρεώσεις των διοδίων θα πάρουν μια περισσότερο αναλογική μορφή, ανά ζώνη (η πλήρως αναλογική χρέωση θα γίνει στο μέλλον, με άλλα τεχνολογικά δεδομένα). Έτσι, στο τμήμα Ελευσίνα-Κόρινθος δεν υπάρχει καμία αλλαγή στο κόστος, ενώ το επόμενο διάστημα, με την πλήρη εφαρμογή του νέου συστήματος διοδίων (και στο τμήμα Ξυλόκαστρο-Πάτρα), το συνολικό κόστος για τα ι.χ. αυτοκίνητα που θα καλύπτουν ολόκληρη τη διαδρομή από την Ελευσίνα έως την Πάτρα θα είναι 11,50 ευρώ. Μέχρι σήμερα, η διαδρομή μέχρι την Πάτρα κόστιζε 6,3 ευρώ. Και θα συνεχίσει να κοστίζει, μέχρι να αρχίσει η πλήρης εφαρμογή, 6,1 ευρώ. Ωστόσο, με βάση τις χρεώσεις ανά ζώνη, μπορεί κάποιος οδηγός να πληρώσει και λιγότερα από όσα ισχύουν μέχρι σήμερα για αντίστοιχες διαδρομές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ανοίγει ο νέος κόμβος Ζευγολατιού

SHARE: