Σε λειτουργία την Πέμπτη ο νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός Ζεφυρίου

Σε λειτουργία την Πέμπτη ο νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός Ζεφυρίου

Σχεδόν ένα χρόνο μετά τα εγκαίνια, έφθασε η στιγμή να τεθεί σε λειτουργία ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Ζεφυρίου.

Από τις 05:49 το πρωί της Πέμπτης 10 Μαΐου 2018, θα δοθεί σε χρήση προς το επιβατικό κοινό, ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Ζεφυρίου, ο οποίος χωροθετείται επί της νέας Σιδηροδρομικής Γραμμής Αθηνών – Κορίνθου μεταξύ του Σ.Κ.Α και του Σ.Σ. Λιοσίων.

Πρόκειται για σιδηροδρομικό σταθμό που κατασκευάσθηκε από την ΕΡΓΟΣΕ, εντός υπάρχουσας κατασκευής cut & cover της Αττικής Οδού και αποτέλεσε αυτοτελές τεχνικό αντικείμενο του έργου: «Κατασκευή Β΄ Λειτουργικής Φάσης Συγκροτήματος Θριασίου και κατασκευή Σ.Σ. Ζεφυρίου» (Α.Σ. 541/13). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σταθμός εγκαινιάστηκε τον Ιούλιο του 2017.

Οι κατασκευές στο Σιδηροδρομικό Σταθμό (Σ.Σ.) Ζεφυρίου διακρίνονται σε πέντε ομάδες:

1.1 Η αποβάθρα (με τους βοηθητικούς της χώρους και τον υπόγειο Η/Μ χώρο σε τμήμα της), τα κλιμακοστάσια ανόδου και τα φρεάτια των ανελκυστήρων με φέροντα οργανισμό από οπλισμένο σκυρόδεμα

1.2 Τα στέγαστρα κάλυψης των δύο χώρων εισόδου στον σταθμό και τα εξωτερικά και εσωτερικά τοιχώματα αυτών με μεταλλικό φέροντα οργανισμό.

1.3 Οι πρόσθετοι έξοδοι διαφυγής προς τα άκρα της σήραγγας με εκσκαφή και επανεπίχωση (cut & cover), μέσω διαδρόμων παράλληλων προς τις σιδηροδρομικές γραμμές και εξωτερικών κλιμακοστασίων προς την επιφάνεια στα μέτωπα του cut & cover.

1.4 Οι κατασκευές και καλύψεις διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου των εισόδων.

1.5 Οι Η/Μ εγκαταστάσεις.

ADVERTISING

SHARE: