Σε Πειραιά και Ελευσίνα άλλοι 2000 πρόσφυγες από τα νησιά

Σε Πειραιά και Ελευσίνα άλλοι 2000 πρόσφυγες από τα νησιά
Refugees and migrants are stranded at the port of Piraeus, in Piraeus, on March 16 , 2016 / , , 16 , 2016 Nikos Libertas / SOOC

Στα λιμάνια του Πειραιά και της Ελευσίνας δύο πλοία με 2000 μετανάστες και πρόσφυγες. Το λιμάνι θα επισκεφθεί το μεσημέρι ο γγ του ΚΚΕ

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Αριάδνη” με 582 μετανάστες και πρόσφυγες από δύο νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Συγκεκριμένα το πλοίο παρέλαβε 322 από τη Μυτιλήνη και 260 από τη Χίο.

Στο λιμάνι της Ελευσίνας κατέπλευσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος” με 1433 μετανάστες και πρόσφυγες. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι μετανάστες και πρόσφυγες θα οδηγηθούν με πούλμαν σε κέντρο προσωρινή φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά.

Οπως ανακοίνωσε σήμερα το λιμενικό σώμα τουλάχιστον 1344 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν περισυνελεγεί από την Παρασκευή το πρωί 18/03 έως τη Δευτέρα το πρωί 21/03 σε 26 περιστατικά έρευνες και διάσωσης που έλαβαν χώρα στις θαλάσσιες περιοχές Λέσβου, Χίου και Σάμου.

Συνολικά στο λιμάνι του Πειραιά σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση από το λιμενικό σώμα φιλοξενούνται 4.400 μετανάστες και πρόσφυγες.

Τους πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται στο λιμάνι του Πειραιά και στο κέντρο φιλοξενία στο Σχιστό αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στα πλαίσια της περιοδείας του έχει οριστεί συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα, καθώς και με τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα