Σε θέση μάχης οι καθηγητές στα φροντιστήρια

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου MOTIONTEAM

Με το όπλο των κινητοποιήσεων παρά πόδα βρίσκονται οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης στα φροντιστήρια. Διαβάστε το λόγο.

Ετοιμοι για δυναμικές κινητοποιήσεις δηλώνουν οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης που εργάζονται σε φροντιστήρια.

Casus Belli για αυτούς είναι η προσφυγή στο ΣτΕ από την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας με την οποία, όπως καταγγέλλουν οι καθηγητές, οι εργοδότες αξιώνουν να πέσει η ελάχιστη αμοιβή στα 3,5 ευρώ μεικτά την ώρα.

Στη σχετική ανακοίνωσή τους τονίζουν: "Στις 5 Φλεβάρη εκδικάζεται η προσφυγή που έχει καταθέσει στο ΣτΕ η ΟΕΦΕ (Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Φροντιστών Ελλάδας-εργοδοτική ένωση των φροντιστηριαρχών), με την οποία ζητάνε την ακύρωση των διατάξεων με τις οποίες το ελάχιστο ωρομίσθιο καθηγητή σε φροντιστήριο καθορίζεται στα 6,70 ευρώ μικτά!

Με την προσφυγή αυτή οι εργοδότες στοχεύουν: α) Στη μείωση του ωρομισθίου μας από 6,70 μικτά, στα 3,50 ευρώ μικτά, δηλαδή στο μισό!

β) Στην κατάργηση -με έναν έμμεσο και ύπουλο τρόπο- του πλήρους ωραρίου των 21 ωρών εβδομαδιαίως και στη μετατροπή του σε 40ωρο.

γ) Στην κάθετη μείωση των εργοδοτικών εισφορών για την ασφάλισή μας. Πράγμα που θα σημάνει και τη συνολική αλλαγή προς το χειρότερο του τρόπου ασφάλισής μας, μείωση των ενσήμων μας, τεράστιες δυσκολίες για να βγει κάποιος ταμείο ανεργίας κ.λπ. Αυτό φυσικά σχετίζεται και με το περσινό στραπάτσο κυβέρνησης και εργοδοτών, όταν η εγκύκλιος που άλλαζε τον τρόπο υπολογισμού των ενσήμων των εκπαιδευτικών αποσύρθηκε μετά από πολύμηνες κινητοποιήσεις του ΣΜΕΘ.

δ) Στην επίσημη θεσμοθέτηση καθεστώτος κάτεργου στα φροντιστήρια: Με καθηγητές στα όρια της εξαθλίωσης, μισθούς πείνας, απόλυτα αναλώσιμους και φοβισμένους, και φροντιστηριάρχες που θα παζαρεύουν για να μας δίνουν ψίχουλα".

SHARE: