Σε ύφεση οι φωτιές σε Ανατολική Μάνη και Νέα Σάντα Ροδόπης

Wildfire at Kareas region, in Athens, on July 17, 2015 /     ,  , 17 , 2015
Wildfire at Kareas region, in Athens, on July 17, 2015 / , , 17 , 2015 SOOC

Μικροεστίες μέσα στα ήδη καμένα στην Ανατολική Μάνη-Καλύτερη η εικόνα και στη Νέα Σάντα Ροδόπης στην πυρκαγιά που ξέσπασε χθες πιθανόν από κεραυνό

Σε ύφεση βρίσκονται επιτέλους τα μέτωπα της Ανατολικής Μάνης με μικροεστίες στις ήδη καμένες εκτάσεις που καπνίζουν ελάχιστα.

Καλύτερη είναι η εικόνα και στην φωτιά που ξέσπασε αργά το απόγευμα σε δασική έκταση στη Νέα Σάντα Ροδόπης, χωρίς να απειλείται κατοικημένη περιοχή. Ενδεχομένως η συγκεκριμένη πυρκαγιά να ξέσπασε από κεραυνό, είναι σε δύσβατο σημείο και σε χαράδρα.

Πολύ υψηλός κίνδυνος (κατηγορίας κινδύνου 4) και σήμερα Τετάρτη 5 Ιουλίου για Στερεά Ελλάδα, Αττική, Βόρειο και Νότιο Αιγαίο, Κρήτη και Πελοπόννησο

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr), για σήμερα Τετάρτη 05 Ιουλίου 2017, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

-Περιφέρεια Αττικής

-Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρος)

-Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία)

-Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Δωδεκάνησα, Κυκλάδες)

-Περιφέρεια Κρήτης

-Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία)

Σε ύφεση οι φωτιές σε Ανατολική Μάνη και Νέα Σάντα Ροδόπης

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Καλύτερη η εικόνα στην Ανατολική Μάνη

SHARE: