Σε ύφεση οι φωτιές σε Πάτρα και Αλεξανδρούπολη – Νέα φωτιά στο Οίτυλο Λακωνίας

Σε ύφεση οι φωτιές σε Πάτρα και Αλεξανδρούπολη – Νέα φωτιά στο Οίτυλο Λακωνίας
Φωτιά (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) Eurokinissi

Τα ξημερώματα κρίθηκε αναγκαία η προληπτικών εκκένωση των πρώτων κατοικιών στα Συχαινά, καθώς οι φλόγες πλησίαζαν απειλητικά, αλλά χάρη στις τιτάνιες προσπάθειες των πυροσβεστών τα σπίτια τελικά δεν απειλήθηκαν.

Σε ύφεση βρίσκονται πλέον οι φωτιές στα Συχαινά Πάτρας και στην Αλεξανδρούπολη. Στην Πάτρα, τα ξημερώματα κρίθηκε αναγκαία από την Πυροσβεστική, η προληπτική εκκένωση των πρώτων οικιών του οικισμού των Συχαινών καθώς το πύρινο μέτωπο πλησίαζε απειλητικά, ωστόσο χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών απετράπη η καταστροφή.

Ήδη από νωρίς το πρωί η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη και πλέον η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση, ωστόσο στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν συνολικά 93 άντρες με 23 οχήματα και υδροφόρες ΟΤΑ, μέχρι να σβήσουν και την τελευταία μικροεστία. Άλλωστε τις επόμενες ώρες αναμένονται και βροχές στην περιοχή και από το απόγευμα και μετά καταιγίδες.

Στην Αλεξανδρούπολη όπου επίσης παραμένει ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής λόγω αναζωπυρώσεων που σημειώθηκαν στην τεράστια έκταση που ισοπέδωσε η φωτιά και χθες τη νύχτα και τα ξημερώματα χρειάστηκε οι πυροσβέστες να επιχειρούν συνεχώς, το πρωί σηκώθηκαν 2 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη για να συνδράμουν και πλέον η φωτιά βρίσκεται και εκεί σε ύφεση, με τις δυνάμεις όμως να παραμένουν.

Για την Αλεξανδρούπολη και γενικά για τις πολλές φωτιές που ξέσπασαν στην περιοχή του Έβρου με πρωτοφανή συχνότητα υπενθυμίζεται ότι με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και διαχείρισης κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και σε συνεννόηση με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη, ενεργοποιήθηκε μικτό κλιμάκιο, της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αν. Μακεδονίας & Θράκης, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια.

Ο Αρχηγός του Π.Σ. δήλωσε ότι, «το τελευταίο 48ωρο εκδηλώθηκαν 15 δασικές πυρκαγιές στην Π.Ε. Έβρου, στους Δήμους: Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας και σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία των τελευταίων ετών ο αριθμός ενάρξεων είναι πρωτόγνωρος σε σχέση με τα κλιματικά δεδομένα της εποχής.

Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε επιφυλακή και επαγρύπνηση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα, κάθε νέα εκδήλωση πυρκαγιάς, αλλά και να διερευνηθούν τα αίτια πρόκλησής τους».

Στο Οίτυλο Λακωνίας, έχει ξεσπάσει νέα φωτιά σε δασική έκταση και θάμνους χωρίς να απειλείται κατοικημένη περιοχή και με πορεία προς την ακτή. Επιχειρούν 21 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 8 οχήματα και 2 αεροσκάφη ενώ συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα