Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στην Κρήτη

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στην Κρήτη

Ο σεισμός σημειώθηκε νότια της Ιεράπετρας και είχε μεγάλη διάρκεια. Έγινε αισθητός στους Νομούς Λασιθίου, Ηρακλείου και Ρεθύμνου

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 23.30 το βράδυ του Σαββάτου στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, η δόνηση είχε ως επίκεντρο θαλάσσια περιοχή νότια της Ιεράπετρας και μέγεθος 5,3 της κλίμακας Ρίχτερ.

Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Η δόνηση έγινε αισθητή στους Νομούς Λασιθίου, Ηρακλείου και Ρεθύμνου και σύμφωνα με τις μαρτυρίες κατοίκων είχε, επίσης, μεγάλη διάρκεια.

Μετά τον κύριο σεισμό καταγράφηκε νέα σεισμική δόνηση, έντασης 3,5 Ρίχτερ με επίκεντρο την ίδια θαλάσσια περιοχή.

"Καμία απολύτως αναφορά για ζημιές δεν έχει γίνει ως τώρα στην Πυροσβεστική", δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, πύραρχος Γιάννης Μαραγκάκης.

Στην επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου αναφέρονται τα εξής:

"Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι στις 23:30 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν ισχυρή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που προέρχεται από απόσταση 377 χιλιομέτρων νότια-νοτιανατολικά της Αθήνας. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 33 χιλιόμετρα δυτικά -νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σεισμός
SHARE: