Σεισμός στην Κρήτη: Πάνω από 50 μετασεισμοί σε δώδεκα ώρες

Σεισμός στην Κρήτη: Πάνω από 50 μετασεισμοί σε δώδεκα ώρες
Σεισμός στην Κρήτη INTIME

Συνεχείς και ιδιαίτερα αισθητοί μετασεισμοί καταγράφονται μετά τον σεισμό 5,8 Ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι. Ήδη έχουν σημειωθεί πάνω από 50 μετασεισμοί σε δώδεκα ώρες.

Συνεχείς μετασεισμοί καταγράφονται στο Αρκαλοχώρι, μετά τον σεισμό 5,8 Ρίχτερ που άφησε πίσω του ένα νεκρό και εκατοντάδες ανθρώπους άστεγους, καθώς τα σπίτια τους έχουν υποστεί μικρές, μεγάλες ή ολικές ζημιές και ως εκ τούτου δεν είναι κατοικήσιμα μέχρι οι αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν στην καταγραφή των ζημιών.

Νωρίς το πρωί της Τρίτης (28/9), στις 07.50, σημειώθηκε ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, προκαλώντας και πάλι ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι πέρασαν τη νύχτα σε σκηνές.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το cretapost, από το πρωί της Δευτέρας στις 9:17 έως το βράδυ στις 21:15 (12 ώρες μετά τον ισχυρό σεισμό), το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο  του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε 51 δονήσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων ξεπερνούσαν τους 3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και γίνονταν ιδιαίτερα αισθητές λόγω του μικρού εστιακού βάθους.

Έντονη όμως ήταν η σεισμική δραστηριότητα και το βράδυ της Δευτέρας, καθώς οι μετασεισμοί ήταν συνεχείς, με τον τελευταίο να καταγράφεται λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα -στις 00:37- με επίκεντρο περιοχή 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Άρβης.

Μάλιστα, σε διάστημα λίγων μόνο ωρών καταγράφηκαν μετασεισμοί μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμας Ρίχτερ, ενώ στις 21:15 είχε προηγηθεί σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8 βαθμών που “ταρακούνησε” ιδιαίτερα και το Ηράκλειο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version