Σεισμός στην Κρήτη: Κλείνουν όλα τα σχολεία του Ηρακλείου

Σεισμός στην Κρήτη: Κλείνουν όλα τα σχολεία του Ηρακλείου
Μαθητές στο Ηράκλειο Κρήτης, βρίσκονται στο προαύλιο μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση. intime

Σε όλο τον νομό Ηρακλείου εκκενώθηκαν τα σχολεία και έγινε καταμέτρηση των μαθητών, μετά τον ισχυρό σεισμό 5,8 Ρίχτερ. Κλειστές θα παραμείνουν σήμερα οι υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκου Συριγωνάκη κλείνουν όλα τα σχολεία της Π. Ε. Ηρακλείου.
Παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, Λυκεία και κάθε σχολική δομή στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου κλείνουν μέχρι νεωτέρας, ως μέτρο προφύλαξης για τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 09.15 το πρωί της Δευτέρας.

Έντρομοι μαθητές και δάσκαλοι, αποχώρησαν από τις σχολικές αίθουσες. intime

Κλειστές, για προληπτικούς λόγους, θα παραμείνουν σήμερα και οι υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου. Όπως αναφέρει ανακοίνωση του δήμου, «λόγω των έκτακτων συνθηκών και για προληπτικούς λόγους οι Υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου δεν θα λειτουργήσουν σήμερα Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου, εκτός από εκείνες που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με θέματα πολιτικής προστασίας».

Κατά τη διάρκεια της δόνησης επικράτησε πανικός στο Ηράκλειο: Αρκετός κόσμος βγήκε στους δρόμους μετά από την έντονη και επιφανειακή σεισμική δραστηριότητα. Σε όλο τον νομό Ηρακλείου εκκενώθηκαν τα σχολεία και έγινε καταμέτρηση των μαθητών.

Μαθητές εκκένωσαν τις αίθουσες διδασκαλίας μετά τον σεισμό των 5,8 ρίχτερ στην Κρήτη. intime

Η σεισμική δόνηση ήταν εντάσεως 5,8 ρίχτερ , με επίκεντρο 23 χλμ. ΔΒΔ της Άρχης και εστιακό βάθος τα 10 χλμ.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για ζημιές στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου, βράχους που έπεσαν σε δρόμους, αλλά και κτίριο που έχει υποστεί σοβαρή ζημιά από την ισχυρότατη δόνηση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version