Σεισμός στην Κρήτη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Μίνωα Πεδιάδος

Σεισμός στην Κρήτη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Μίνωα Πεδιάδος
Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην περιοχή του Ηράκλειου Κρήτης. ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/ EUROKINISSI

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Σκηνές στήνουν κλιμάκια του στρατού

Οι κάτοικοι του Δήμου Μινώα Πεδιάδος στην Κρήτη βρίσκονται σε απόγνωση μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στο Νομό Ηρακλείου το πρωί της Δευτέρας, καθώς δεν έχουν ενημερωθεί από κάποια αρμόδια αρχή για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν.

Σύμφωνα με cretapost, οι κατοίκοι στήνουν υπαίθρια καζάνια στην περιοχή, καθώς δεν μπορούν να εισέλθουν στα σπίτια τους, ενώ ορισμένοι, φοβούμενοι για τις κλοπές δεν απομακρύνονται πολύ από τις κατοικίες τους.

Χωρίς νερό και φαγητό οι κάτοικοι του Δήμου Μινώα Πεδιάδας cretapost
Χωρίς νερό και φαγητό οι κάτοικοι του Δήμου Μινώα Πεδιάδας cretapost

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος

Στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος πραγματοποιήθηκε νωρίτερα μια σύσκεψη παρουσία όλων των αρμόδιων αρχών, καθώς και του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη. Ο Δήμος κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ωστόσο κανείς δεν έχει ενημερώσει τους δημότες για το τι πρέπει να κάνουν από δω και πέρα.

Ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι μαζί με τον δήμαρχο και τον περιφερειάρχη και όλη την ομάδα των τοπικών αρχόντων αποφάσισαν να στηθούν σκηνές που θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν 2.500 ανθρώπους, ώστε να εξυπηρετηθούν όλες οι οικογένειες και όλοι οι άνθρωποι που δεν πρέπει να μπουν στα σπίτια τους απόψε.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης στην Κρήτη. Eurokinissi

“Ήρθαμε αμέσως στην περιοχή που υπέστη τη σεισμική δόνηση, την παρακολουθούμε. Ζήσατε κι εσείς εδώ ότι είχαμε δύο σεισμικές δονήσεις ενώ βρισκόμαστε εδώ και προσπαθούσαμε να συντονίσουμε όλες τις υπηρεσίες των τοπικών Αρχών. Φαίνεται ότι πρέπει να γίνει μια περιοδεία στη γύρω περιοχή, γιατί σε χωριά γύρω από το Αρκαλοχώρι τα προβλήματα είναι περισσότερα, γιατί τα σπίτια ήταν πιο παλιά, δεν είχαν ενταχθεί σε αντισεισμικό κώδικα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Στυλιανίδης, ενώ προσέθεσε ότι θα μεταβούν στο παλιό Αρκαλοχώρι για να δουν και να αξιολογήσουν εκεί τα κτίρια μαζί με την υπηρεσία του υπουργείου Υποδομών.

Οι κάτοικοι του Δήμου, μιλώντας στο cretapost, δήλωσαν πως απ’ όλα τα χωριά περνούν περιπολικά και ενημερώνουν τους κατοίκους ότι θα πρέπει να πάνε στο Εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου, όπου στήνονται σκηνές για να διανυκτερεύσουν, ωστόσο, δεν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος εκεί για να τους ενημερώσει.

Οι πολιτιστικοί σύλλογοι, μάλιστα, συγκέντρωσαν από μόνοι τους νερά και τροφή για τους κατοίκους που έχουν πληγεί από το σεισμό, ενώ τα καταστήματα στο Δήμο έχουν υποστεί ζημιές με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η αγορά αγαθών.

Χωρίς νερό και φαγητό οι κάτοικοι του Δήμου Μινώα Πεδιάδας cretapost

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version