Σέρρες: Στο νοσοκομείο αγρότης μετά από τσίμπημα αράχνης “μαύρης χήρας”

Σέρρες: Στο νοσοκομείο αγρότης μετά από τσίμπημα αράχνης “μαύρης χήρας”
Μαύρη αράχνη (φωτό αρχείου) Getty Images/iStockphoto

Στο νοσοκομείο Σερρών έφτασε το Σάββατο ένας αγρότης με πόνους σε όλο του το σώμα. Μετά τις απαραίτητες εξετάσεις οι γιατροί διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για τσίμπημα αράχνης "μαύρης χήρας".

Νοσηλεία σε νοσοκομείο χρειάστηκε αγρότης στις Σέρρες μετά το τσίμπημα που δέχθηκε από αράχνη «μαύρη χήρα» όπως αποκάλυψε ο διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου της πόλης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αγρότης με καταγωγή από τη Βισάλτια έφτασε στο νοσοκομείο το Σάββατο παραπονούμενος για πόνους σε όλο του το σώμα. Όταν οι γιατροί αντιλήφθηκαν ότι οι πόνοι αυτοί οφείλονται σε κάτι ασυνήθιστο κάλεσαν τον διευθυντή της Παθολογικής ο οποίος στο παρελθόν έχει διαχειριστεί άλλα τρία τέτοια περιστατικά.

Όπως διαπιστώθηκε η αράχνη «μαύρη χήρα» είχε τσιμπήσει τον αγρότη στον μηρό σύμφωνα με τον τοπικό ειδησεογραφικό ιστότοπο epiloges.tv.

Το επόμενο βήμα ήταν να ζητηθεί αντίδοτο το οποίο έπρεπε να φτάσει στις Σέρρες από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες τελικά το αντίδοτο έφτασε έγκαιρα και μετά τη χορήγησή του ο αγρότης νοσηλεύεται πλέον σε καλή κατάσταση.

Τι είναι η αράχνη «μαύρη χήρα»

Η «μαύρη χήρα» είναι είδος αράχνης που υπάρχει στην Ελλάδα και στις Σέρρες και απαιτείται προσοχή κυρίως από όσους είναι εκτεθειμένοι στη φύση. Ανήκει στο γένος Latrodectus. Το όνομά της αναφέρεται στην τάση των θηλυκών σε ορισμένα είδη να καταβροχθίζουν το αρσενικό μετά το ζευγάρωμα. Tο δηλητήριο της μαύρης χήρας αποτελείται από νευροτοξίνες και, σε εξασθενημένους οργανισμούς, μπορεί να προκαλέσει παράλυση ή ακόμα και τον θάνατο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα