Σεβαστίδης: Πρωτοφανής στα χρονικά η ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για την υπόθεση Λιγνάδη

Σεβαστίδης: Πρωτοφανής στα χρονικά η ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για την υπόθεση Λιγνάδη
Χριστόφορος Σεβαστίδης Eurokinissi

Για θεσμική αμετροέπεια και κομματική τοποθέτηση έκανε λόγο ο πρώην πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Ο πρώην πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χριστόφορος Σεβαστίδης όχι μόνο διαχώρισε τη θέση του από την ανακοίνωση της Ενωσης για την υπόθεση Λιγνάδη αλλά επιπλέον τόνισε ότι το εν λόγω κείμενο συνιστά “κομματική τοποθέτηση”.

Αναλυτικά η δήλωση του Χριστόφορου Σεβαστίδη

“Η χθεσινή ανακοίνωση της Ένωσης είναι μια πρωτοφανής στα χρονικά κομματική τοποθέτηση. Χρειάστηκε πολλές φορές στο παρελθόν να υπερασπιστούμε συναδέλφους από την στοχοποίηση που δέχτηκαν σε προσωπικό επίπεδο από πολιτικούς και δημοσιογράφους. Οι ανακοινώσεις μας δεν έλαβαν ποτέ τον χαρακτήρα συλλήβδην πολιτικής καταδίκης, προφανώς διότι δεν είναι αυτός ο ρόλος της Ένωσης.

Σήμερα, ξεκάθαρα πλέον, η πλειοψηφία λαμβάνει θέση επιθετική εναντίον όλων των πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης και μάλιστα φτάνει στα ακραία όρια θεσμικής αμετροέπειας, με το να καλεί τα πολιτικά κόμματα να λάβουν θέση.

Η χθεσινή ανακοίνωση έχει ωστόσο ένα θετικό στοιχειό. Δε μιλάει με μισόλογα, αλλά δείχνει απροσχημάτιστα τη νέα αντίληψη που θα κυριαρχήσει και θα καταστήσει τη μεγαλύτερη δικαστική ένωση έναν συνδικαλιστικό βραχίονα συγκεκριμένου πολιτικού χώρου. Αυτού του χώρου που πριν μια εβδομάδα το δελτίο τύπου ντράπηκε να ονομάσει, όταν υπουργός της κυβέρνησης καταλόγισε σκοπιμότητες στο βούλευμα του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου για την Novartis, χυδαιολογώντας σε βάρος ανώτατων δικαστών”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα