Σήμερα η απόφαση για τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς

Σήμερα η απόφαση για τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς

Τα τρία ποινικά τμήματα του Αρείου Πάγου ανέβαλαν τη Δευτέρα την έκδοση των αποφάσεών τους δίνοντας νέο ραντεβού για σήμερα Πέμπτη. Οι εισηγήσεις των εισαγγελικών λειτουργών

Η μεγάλη στιγμή για την απόφαση σχετικά με την έκδοση ή μη του οκτώ Τούρκων αξιωματικών, που διέφυγαν από τη χώρα τους μετά την απόπειρα πραξικοπήματος τον περασμένο Ιούλιο έφτασε.

Τα τρία δικαστήρια αναμένεται σήμερα το μεσημέρι να εκφωνήσουν τις ισάριθμες αποφάσεις τους για την τύχη των ανδρών, αν δηλαδή θα εκδοθούν ή όχι στην Τουρκία προκειμένου να δικαστούν. Πάντως, ούτε τώρα μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μία εκ των συνθέσεων να μην έχει ακόμη καταλήξει σε απόφαση, με αποτέλεσμα να υπάρξει και νέα διακοπή.

Στην περίπτωση που υπάρξει απόφαση, τα ποινικά τμήματα του Αρείου Πάγου φέρουν την αρμοδιότητα δευτεροβάθμιου δικαστηρίου και δεν αναμένεται να υπάρξει άλλη συζήτηση από ελληνικό τουλάχιστον δικαστήριο. Ο δε υπουργός Δικαιοσύνης έχει ξεκαθαρίσει ότι “η κυβέρνηση δεν λειτουργεί ως Εφετείο του Αρείου Πάγου”, καθώς και ότι “θα σεβαστεί την απόφαση”.

Ήδη, με τις εισηγήσεις τους οι ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί ζητούν από τα δικαστήρια τη μη έκδοση ως μονόδρομο. “Ζητούν άσυλο για να γλυτώσουν τη ζωή τους. Δεν θα υπάρξει δίκαιη δίκη, όπως φαίνεται από το αίτημα έκδοσης των τουρκικών αρχών όπου τους φορτώνεται ακόμη και απόπειρα δολοφονίας του προέδρου της χώρας η οποία φέρεται να έγινε με ένα άοπλο ελικόπτερο” είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Νίκος Παντελής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα