Σκάνδαλο Energa: Αποφυλακίστηκε ο Αριστείδης Φλώρος

Σκάνδαλο Energa: Αποφυλακίστηκε ο Αριστείδης Φλώρος
EUROKINISSI

Ο επιχειρηματίας αποφυλακίζεται, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που συγκροτούν αναπηρία άνω του 67%, ύστερα από σχετική αίτηση που κατέθεσε, κάνοντας χρήση του νόμου.

Εκτός φυλακής θα βρίσκεται πλέον ο Αριστείδης Φλώρος καταδικασμένος σε ποινή κάθειρξης 21 ετών και χρηματική ποινή ύψους 1,5 εκατ. ευρώ για το σκάνδαλο Energa.

Ο επιχειρηματίας αποφυλακίζεται, λόγω προβλημάτων ψυχικής φύσεως και κρίσεων επιληψίας που συγκροτούν αναπηρία άνω του 67%, ύστερα από σχετική αίτηση που κατέθεσε, κάνοντας χρήση του νόμου. Πληροφορίες αναφέρουν πως προσκόμισε έγγραφα του αρμόδιου δημόσιου φορέα, τα οποία πιστοποιούν πως αντιμετώπιζε κρίσεις επιληψίας και άλλα ψυχιατρικά προβλήματα. Σύμφωνα με το άρθρο 110Α του ΚΠΔ, κρατούμενος που πάσχει από διαγνωσμένη αναπηρία άνω του 67%  αποφυλακίζεται με όρους εφόσον έχει εκτίσει το ένα πέμπτο της ποινής του.

Να σημειωθεί ότι στο παρελθόν έχει καταθέσει αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης της ποινής του, οι οποίες είχαν απορριφθεί στο σύνολό τους, ενώ ακόμη εκκρεμεί η δεύτερη καταδίκη του για την ηθική αυτουργία στην απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, τον Νοέμβριο του 2014 στην Πεντέλη. Συγκεκριμένα, έχει καταδικαστεί σε ποινή 13 ετών, η οποία έχει ανασταλεί έως την εκδικάσει του δεύτερου βαθμού.

ADVERTISING
SHARE:

24Media Network