Σκουριές: Δεν θα παραστούν στη διαδικασία λήψης γενετικού υλικού 2 από τους 29 υπόπτους

Σκουριές: Δεν θα παραστούν στη διαδικασία λήψης γενετικού υλικού 2 από τους 29 υπόπτους
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΤ3 ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ// ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΤΣΙΑ- ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΧΩΤΗΣ- ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΤΣΙΛΙΜΑΝΤΟΣ.(MotionTeam-ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ) MotionTeam

Επιχείρηση σύνδεσης δικογραφιών για τις Σκουριές μέσω DNA. Αναζητούν τους εμπρηστές του εργοταξίου

Την απόφαση να μην παραστούν στη διαδικασία λήψης γενετικού υλικού πήραν 2 από τους 29 από τους κατηγορούμενους για τα επεισόδια με την αστυνομία στον Λάκκο Καρατζά. Το DNA θα εξεταστεί για άλλη δικαστική υπόθεση και συγκεκριμένα για τον εμπρησμό στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών,  στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν δύο εκ των κατηγορούμενων για την υπόθεση «Λάκκος Καρατζά», σε σύνολο 29 υπόπτων γενετικό υλικό έχει ήδη ληφθεί από 6, ενώ η συντριπτική πλειονότητα των υπολοίπων θα δώσει, αν και δεν θέλει.

“Πρόκειται για ξεκάθαρη προσβολή της αξιοπρέπειάς μας και κατασκευή παράλογων διώξεων, χωρίς να υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής”, τόνισαν. Κατήγγειλαν, δε, ότι ενοχοποιούνται άνθρωποι με μόνες ενδείξεις ενοχής τη συμμετοχή τους στον αγώνα ενάντια στα μεταλλεία.

Εκ μέρους της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους διωκόμενους, ο Γρηγόρης Τσιλιμαντός υποστήριξε ότι οι κατηγορίες των υπόπτων για την υπόθεση μεταβιβάζονται σε κατηγορίες για μια άλλη ομάδα, εκείνη του εμπρησμού στις Σκουριές.

“Σε αυτή την περίπτωση δεν ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας αλλά το τεκμήριο της ενοχής”, είπε, ξεκαθαρίζοντας ότι έτσι καταστρατηγείται κάθε έννοια νομικού πολιτισμού.

Από την πλευρά της, η δικηγόρος των εμπλεκομένων στην υπόθεση “Λάκκος Καρατζά” Κωνσταντίνα Κάτσια χαρακτήρισε παράνομη τη λήψη γενετικού υλικού επισημαίνοντας: “Οι ύποπτοι της υπόθεσης αυτής δεν αντιμετωπίζουν κατηγορίες για την υπόθεση των Σκουριών, δεν υπάρχουν εναντίον τους σοβαρές ενδείξεις ενοχής, ούτε αποδεικτικά μέσα, ενώ δεν τους έχει δοθεί και η σχετική δικογραφία”.

Ειδικά για το θέμα του DNA, ο Παναγιώτης Μποχώτης ανέφερε ότι “δεν μπορεί να αποτελέσει αξιόπιστο αποδεικτικό στοιχείο, δεδομένου πως μπορεί να κατασκευαστεί τεχνητά εξ αρχής, να αναπαραχθεί και να μεταφερθεί από τρίτους κατά βούληση”. Με άλλα λόγια, εκτός από κατασκευασμένες κατηγορίες κατασκευάζονται και ένοχοι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα