Σκυλίτσα στη Μυρσίνη Ηλείας θηλάζει τρία ορφανά γατιά

Σκυλίτσα στη Μυρσίνη Ηλείας θηλάζει τρία ορφανά γατιά

Μια απίστευτη ιστορία κόντρα στο "τρώγονται σαν το σκύλο με τη γάτα"

Ένα απ' τα παράξενα της φύσης που δείχνουν ότι η μητρότητα είναι θέμα ενστίκτου, έρχεται στη δημοσιότητα απ' το χωριό Μυρσίνη Ηλείας. Ο λόγος για την ιστορίας μιας σκυλίτσας έξι ετών, της Ζιζέλ, που λόγω ατυχήματος δεν έμεινε ποτέ έγκυος και σήμερα είναι «μητέρα» τριών ορφανών γατιών που τα θηλάζει κιόλας.

Η κ. Ιωάννα Μητροπούλου και η κ. Αντζουλέτου Ζαχαρούλα είναι δύο πολύ καλές φίλες και ένα από τα κοινά τους χαρακτηριστικά είναι η αγάπη τους στα ζώα. Πριν από περίπου 25 ημέρες, στη Μυρσίνη όπου διαμένουν, βρήκαν δίπλα σε θάμνο, τρία νεογέννητα γατάκια, χωρίς τη μητέρα τους. Χωρίς δεύτερη σκέψη τα πήραν στο σπίτι τους για να τα φροντίσουν. Τα τρία γατάκια κατέληξαν λοιπόν στο σπίτι της Ιωάννας η οποία έχει και ένα σκυλί την Ζιζέλ, ένα ημίαιμο πίντσερ.

Τις δύο πρώτες μέρες η Ζαχαρούλα, η Ιωάννα και ο αδελφός της Νίκος φρόντιζαν τα γατάκια και τα τάιζαν κάθε δύο ώρες με μπιμπερό. Η Ζιζέλ βλέποντας τα γατάκια στο σπίτι όχι μόνο δεν αντέδρασε αλλά παρακολουθούσε με προσοχή. Από την τρίτη ημέρα όμως ανέλαβε δράση. Πλησίασε τα τρία γατάκια και τα πήρε με προσοχή στο καλάθι που κοιμάται. Και εκεί, όπως πρόσεξαν η Ιωάννα και ο Νίκος, αυτά άρχιζαν αν θηλάζουν αφού ξαφνικά η σκυλίτσα απέκτησε γάλα.

Σκυλίτσα στη Μυρσίνη Ηλείας θηλάζει τρία ορφανά γατιά

Η κτηνίατρος κ. Παναγιώτα Τσάγκου μιλώντας στο patrisnews.gr δίνει την εξής εξήγηση σε αυτή την περίεργη αλλά και όμορφη σχέση: «Αν και μεγαλώσαμε με τη ρήση “τρώγονται σαν το σκύλο με τη γάτα”, εδώ έχουμε μια εξαίρεση. Μια σκυλίτσα που όχι μόνο υιοθέτησε αλλά και ανατρέφει τα γατάκια. Άλλο ένα παράδειγμα που η φύση μας διδάσκει. Η φύση βρίσκει πάντα λύση. Το ένστικτο της μητρότητας πάνω από όλα. Η σκυλίτσα, μέσω του συνδρόμου της ψευδοκύησης βρίσκει λύση για να σώσει έναν άλλον έμβιο οργανισμό που έχει ανάγκη. Αυξάνεται η ορμόνη, προλακτίνη, υπεύθυνη για την γαλακτοπαραγωγή και η σκυλίτσα παράγει γάλα. Κι όλα αυτά με τη φροντίδα δυο κοριτσιών που όχι μόνο δεν αδιαφόρησαν όταν βρήκαν τα γατάκια αντίθετα έχασαν τον ύπνο τους, άλλαξαν το πρόγραμμα τους και έκαναν τα αδύνατα δυνατά να τα σώσουν».

Πηγή: 

patrisnews.gr

ADVERTISING

SHARE: