Σώθηκε από θαύμα ο Άκης Τσελέντης: Καθυστέρησε λόγω κίνησης και έχασε την μοιραία πτήση στο Ιράν

Σώθηκε από θαύμα ο Άκης Τσελέντης: Καθυστέρησε λόγω κίνησης και έχασε την μοιραία πτήση στο Ιράν
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ- ο καθηγητής σεισμολογίας, Άκης Τσελέντης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Αργοστόλι.(EUROKINISSI-ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ) Ευρωκίνηση

Σώος στην υγεία του είναι ο γνωστός σεισμολόγος, καθώς λόγω κίνησης δεν κατάφερε ποτέ να ταξιδέψει με την μοιραία πτήση που οδήγησε στο θάνατο 65 ανθρώπους στο Ιράν

Τύχη βουνό είχε ο γνωστός σεισμολόγος Άκης Τσελέντης, αφού η κίνηση στην Τεχεράνη στάθηκε η αφορμή για να χάσει την πτήση του και να μην επιβιβαστεί στο μοιραίο αεροσκάφος της ιρανικής αεροπορικής εταιρείας Aseman Airlines, που εκτιμάται ότι οδήγησε στο θάνατο και τους 65 επιβαίνοντες σε αυτό, μετά τη συντριβή του σήμερα το πρωί.

Ύστερα από ένα πολύωρο θρίλερ, επιβεβαιώθηκε τελικά ότι ο Άκης Τσελέντης είναι σώος και αβλαβής στο Ιράν, αφού τελικά δεν κατάφερε ποτέ να φτάσει εγκαίρως στο αεροδρόμιο για να ταξιδέψει με την μοιραία πτήση.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που διαδίδονταν τις τελευταίες ώρες από δύο πατρινές ιστοσελίδες, το tempo24.gr και το patrastimes.gr, ότι σώθηκε από θαύμα, επειδή έχασε την πτήση. Η είδηση παρέμενε ανεπιβεβαίωτη επί ώρες, καθώς΄ήταν αδύνατη η επικοινωνία με το γνωστό σεισμολόγο, γεγονός που επέτεινε την αγωνία.

Τελικά ο Άκης Τσελέντης, επιβεβαίωσε ο ίδιος σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι επρόκειτο να ταξιδέψει με την συγκεκριμένη πτήση και ότι είναι ζωντανός επειδή δεν κατάφερε να φτάσει εγκαίρως στο αεροδρόμιο λόγω κίνησης: «Ξεκίνησα απο την Τεχεράνη για το αεροδρόμιο, αλλά είχε πολύ κίνηση και καθυστέρησα, για αυτό δεν πρόλαβα να επιβιβαστώ σε αυτό το αεροπλάνο» δήλωσε, συμπληρώνοντας: «Ίσως είμαι εφτάψυχος τελικά. Όλα καλά».

Σημειώνεται ότι στο τελευταίο τους ανακοινωθέν για την αεροπορική τραγωδία, η ιρανικές αρχές αναθεωρούσαν προς τα κάτω των αριθμό των επιβαινόντων στο αεροσκάφος – από τους 66 στους 65 – τονίζοντας ότι ένας επιβάτες δεν κατάφερε εγκαίρως να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο.

Οι ιρανικές αρχές δίνουν μάχη με το χρόνο και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες για τον εντοπισμό των συντριμμιών της εσωτερικής πτήσης που εκτελούσε το δρομολόγιο Τεχεράνη – Γιασούζ. Οι 59 επιβάτες και το εξαμελές πλήρωμα εκτιμάται ότι είναι νεκροί, ενώ τα σωστικά συνεργεία αδυνατούν ακόμη να προσεγγίσουν το σημείο της τραγωδίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα