Σπείρα ανήλικων διαρρηκτών είχε ρημάξει σπίτια σε διάφορες περιοχές της Αττικής

Φωτογραφία αρχείου

Εξιχνιάσθηκαν 12 περιπτώσεις κλοπών από οικίες, μία κλοπή από κατάστημα καθώς και μία ληστεία σε οικία

Συνελήφθη μετά από αναζητήσεις στο Μοσχάτο, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 16χρονος, διότι λίγο νωρίτερα επιχείρησε να διαρρήξει οικία στην ίδια περιοχή.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, ο δράστης, από κοινού με δύο ανήλικους συνεργούς του που ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται, είχαν συστήσει από τριετίας και πλέον, εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη διαρρήξεων-κλοπών.

Ειδικότερα, τα μέλη της σπείρας εντόπιζαν οικίες και καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής και ακολούθως εισέρχονταν σε αυτές είτε από ανασφάλιστες θύρες είτε παραβίαζοντας τα παράθυρα, αφαιρώντας στη συνέχεια χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν 12 περιπτώσεις κλοπών από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Αχαρνές, Καματερό, Άνω Λιόσια, Πειραιάς, Κερατσίνι, Μοσχάτο), μία κλοπή από αρτοποιείο στην Ελευσίνα και μία ληστεία σε ένοικο οικίας στο Μοσχάτο.

Περαιτέρω, επισημαίνεται ότι οι δράστες έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν κατ’ επανάληψη για παρόμοια αδικήματα. Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Ανηλίκων Αθηνών, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό των συνεργών του συνεχίζεται.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία

ADVERTISING

SHARE: