Στα διόδια η Ελλάδα αναστενάζει. Οι απαράδεκτες τιμές, ενισχύουν το "Δεν πληρώνω"

Στα διόδια η Ελλάδα αναστενάζει. Οι απαράδεκτες τιμές, ενισχύουν το "Δεν πληρώνω"

Τι αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών για τις αυξήσεις στα διόδια. Ανοικτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων. Διαβάστε τι πληρώνουμε

Συνεχίζονται οι σφοδρές αντιδράσεις των οδηγών για τις απανωτές αυξήσεις στα διόδια.

Φορείς και οργανώσεις ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις και είναι χαρακτηριστικό ότι οι κάτοικοι του Ωρωπού, εμφανίζονται έτοιμοι ακόμα και να κλείσουν δρόμους.

Το κίνημα "Δεν Πληρώνω", αναμένεται να γνωρίσει και πάλι μεγάλες δόξες, καθώς οι πολλές διαδρομές γίνονται απαγορευτικές για το μέσο πολίτη.

Απαράδεκτες χαρακτηρίζει τις αυξήσεις στα διόδια η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών «Η Παρέμβαση».

«Η οργή και αγανάκτηση είναι ακόμη μεγαλύτερη γιατί οι οδηγοί καλούνται να καταβάλουν απίστευτα αυξημένα διόδια για δρόμους που ...θα κατασκευαστούν στο μέλλον, αν ποτέ κατασκευαστούν στην πραγματικότητα, την ίδια στιγμή που τα οδικά έργα έχουν παγώσει» όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης των καταναλωτών.

Επίσης, η «Παρέμβαση» υποστηρίζει ότι κανείς δεν διασφαλίζει πως τα οδικά δίκτυα θα έχουν την ποιότητα και τις προδιαγραφές που απαιτούνται και παρ' όλα αυτά οι οδηγοί είναι αναγκασμένοι εδώ και χρόνια να προπληρώνουν ουσιαστικά το τίμημα.

Πόσα πληρώνουμε πλέον στην Αθηνών Κορίνθου

Νέες τιμές στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου

«Είναι προκλητικό να καλείται ο διερχόμενος καταναλωτής να προπληρώνει διόδια για δρόμους όπως ο οδικός άξονας Κορίνθου-Πατρών, που αποτελεί διαχρονικά έναν από τους πιο επικίνδυνους και θανατηφόρους δρόμους στην Ευρώπη» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι καταναλωτές θέτουν ως ερώτημα πώς είναι δυνατό σε μία εποχή που τα εισοδήματα των ελληνικών νοικοκυριών έχουν μειωθεί μέχρι και 50% και ενώ η κυβέρνηση ψάχνει τις μεταρρυθμίσεις εκείνες που θα συμβάλουν στη μείωση των τιμών, να σημειώνονται αυξήσεις στα διόδια, και μάλιστα ύψους 40 και 50%;

«Καταναλώθηκαν απίστευτες ώρες σε συνεννοήσεις μεταξύ υπουργών, σε αντεγκλήσεις σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές για το αν και πώς θα γίνει μία μεταρρύθμιση που πιθανόν θα συμβάλει στην μείωση της τιμής του γάλακτος κατά δέκα λεπτά το λίτρο και μας λένε ότι όσα δεκάλεπτα θα γλυτώσει (αν και όταν…) ένας νοικοκύρης από το γάλα επί 82 ημέρες θα τα δώσει στην αύξηση των διοδίων, για ένα ταξίδι Αθήνα- Λαμία» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση της Παρέμβασης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βαθιά το χέρι στην τσέπη και στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου

Big Brother στα διόδια: Κάμερες θα καταγράφουν όσους δεν πληρώνουν. Και τα πρόστιμα στο σπίτι

SHARE: