Πέντε μέρες στο δρόμο οι πολίτες του Μενιδίου

Πέντε μέρες στο δρόμο οι πολίτες του Μενιδίου

Για πέμπτη συνεχόμενη μέρα συνέχισαν τις συγκεντρώσεις τους με τη συμμετοχή του Δημάρχου Αχαρνών οι κάτοικοι του Μενιδίου. Οι διαμαρτυρόμενοι απέκλεισαν για μισή ώρα την Αττική Οδό στο ρεύμα προς Μαρκόπουλο. Μία προσαγωγή Ρομά, ένταση και αντεγκλήσεις (Vids)

Συγκεκριμένες δεσμεύσεις από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για περισσότερη αστυνόμευση της περιοχής και επέμβαση της Πολιτείας για τον περιορισμό της εγκληματικότητας, έλαβε ο δήμαρχος Αχαρνών κ. Κασσαβός, ενώ για ακόμη μια μέρα πραγματοποιήθηκε πορεία των κατοίκων η οποία κατέληξε στο σχολείο που σκοτώθηκε ο μικρός Μάριος.

Το βράδυ της Τετάρτης ένα μέρος της πορείας διασπάστηκε και ακολούθησε άλλο δρόμο και όχι αυτόν που ακολούθησε ο δήμαρχος.

Το κομμάτι της πορείας που αποκόπηκε κατευθύνθηκε στην οδό Μόρνου όπου βρίσκονται τα σπίτια των Ρομά που δέχθηκαν τις επιθέσεις τις προηγούμενες ημέρες. Στο σημείο έφτασαν δυνάμεις τις αστυνομίας για να αποτραπεί η σύγκρουση.

Η στιγμή που αποδοκιμάστηκαν τα γραφεία της ΧΑ από μερίδα της πορείας:

Η πορεία έφτασε στην οδό Μποσδά πάνω από τα σπίτια των Ρομά. Εκεί βρέθηκε κλούβα των ΜΑΤ που είχε κλείσει τον δρόμο. Έτσι η πορεία άλλαξε κατεύθυνση και κατευθύνθηκε στην οδό Δημοκρατίας.

Οι διαμαρτυρόμενοι απέκλεισαν μάλιστα την Αττική Οδό για μισή ώρα, στο ρεύμα προς Μαρκόπουλο.

 

Μία προσαγωγή

Στη συνέχεια υπήρξε μια προσαγωγή Ρομά ο οποίος πέρασε το φραγμό της αστυνομίας και βρέθηκε μέσα στην πορεία. Οι διαδηλωτές τον εμπόδισαν να περάσει και υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση. Αστυνομικοί που βρίσκονταν δίπλα με μηχανές έπεσαν πάνω στον οδηγό και τον προσήγαγαν, βάζοντας τον σε ένα περιπολικό.

Από την περασμένη Παρασκευή οπότε και διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος του 11χρονου Μάριου προήλθε από σφαίρα, οι κάτοικοι της περιοχής διοργανώνουν καθημερινά συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της εγκληματικότητας στην πόλη τους. Τις πρώτες ημέρες ωστόσο, κατά τη διάρκεια της πορείας έγιναν και επιθέσεις σε σπίτια Ρομά, μερικά από τα οποία κάηκαν ολοσχερώς.

Ακόμη, τα ξημερώματα της Κυριακής ομάδα ατόμων επιτέθηκε σε  σπίτια επί της οδού Μόρνου, με τους Ρομά που μένουν εκεί να καταγγέλλουν πως δέχτηκαν πυροβολισμούς.

Τη Δευτέρα, οι κάτοικοι του Μενιδίου πραγματοποίησαν πορεία η οποία κατέληξε στον σταθμό Αχαρναί όπου για αρκετή ώρα ομάδες νεαρών που ξεπήδησαν από την πορεία επιχείρησαν να πλησιάσουν τον καταυλισμό των Ρομά. Τα ΜΑΤ βρίσκονταν πάνω στις γραμμές για να τους αποτρέψουν και για παραπάνω από μια ώρα υπήρχε σκηνικό έντασης με τους νεαρούς να πετούν πέτρες και μολότοφ και την Αστυνομία να απαντά με χημικά και κρότου λάμψης.

Αργότερα το ίδιο βράδυ ομάδα ατόμων έκανε προσπάθεια προσέγγισης και στα σπίτια των Ρομά τα οποία είχαν καεί την προηγούμενη νύχτα, με αποτέλεσμα να υπάρξει νέος πετροπόλεμος και ρίψη χημικών.

Την Τρίτη, με πρωτοβουλία του δημάρχου Γιάννη Κασσαβού, δέκα πούλμαν ξεκίνησαν από το Μενίδι και κατέληξαν στο υπ. Προστασίας του Πολίτη για να διαμαρτυρηθούν. Ο δήμαρχος και αντιπροσωπεία φορέων συναντήθηκε με τον κ. Τόσκα Και τον Αρχηγό της αστυνομίας, οι οποίοι διαβεβαίωσαν πως  η Πολιτεία θα κάνει “ουσιαστική παρέμβαση στο Μενίδι ώστε από την επαύριο να είναι μια διαφορετική πόλη”.

Το πρωί της Τετάρτης ο Δήμαρχος είχε νέα συνάντηση στο υπουργείο προκειμένου να αποφασιστεί το επιχειρησιακό σχέδιο της παρέμβασης, ενώ νέο ραντεβού έδωσαν οι κάτοικοι για το απόγευμα της Πέμπτης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα