Στα “λευκά” η Θεσσαλονίκη – Σε ποια σημεία χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Στα “λευκά” η Θεσσαλονίκη – Σε ποια σημεία χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες
Χιόνια στη Θεσσαλονίκη (φωτό αρχείου) Eurokinissi

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης. Στα "λευκά" Κιλκίς και Χαλκιδική. Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί.

Οι πρώτες νιφάδες χιονιού έκαναν την εμφάνισή τους σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης, όπως στο Μελισσοχώρι, το Ωραιόκαστρο, τον Χορτιάτη και το Φίλυρο, ενώ «βουτιά» έκανε και το θερμόμετρο.

Η επαρχιακή οδός Χορτιάτη- Αγίου Βασιλείου άνοιξε, καθώς από τις 06:30 το πρωί ήταν κλειστή λόγω χιονόπτωσης, ενώ πλέον δεν χρειάζονται αλυσίδες όσοι κινούνται στο τμήμα της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης- Ιερισσού, μέσω Αρναίας, από το 52ο χιλιόμετρο έως το 65ο χιλιόμετρο, στη Χαλκιδική, όπου το πρωί ήταν απαραίτητες.

Κλειστός παραμένει ο επαρχιακός δρόμος Μελισσοχωρίου – Ωραιοκάστρου, ενώ αλυσίδες είναι απαραίτητες μόνο στην επαρχιακή οδό Γουμένισσας – Λιβαδίων στο Κιλκίς, μετά το 12ο χιλιόμετρο.

Παράλληλα, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας καλεί τους οδηγούς να έχουν πάντα στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες, ειδικά όταν κινούνται στο ορεινό και ημιορεινό οδικό δίκτυο.

Στις πιο ψηλές περιοχές του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη, σύμφωνα με το grtimes.gr, οι πρώτες νιφάδες χιονιού άρχισαν να πέφτουν περίπου από τις 02:30 τα ξημερώματα και από εκείνη την ώρα ήδη οι αλατιέρες είχαν βγει στους δρόμους προκειμένου να διατηρηθεί ανοιχτό το οδικό δίκτυο.

Το μεγαλύτερο ύψος χιονόπτωσης σημειώθηκε στον Χορτιάτη, όπου αυτήν την ώρα οι αλατιέρες καθαρίζουν και τα στενά του χωριού. Την ίδια ώρα στον σταθμό αποχιονισμού που βρίσκεται στην διασταύρωση Πανοράματος Χορτιάτη υπάρχει επάρκεια αλατιού αλλά και άλλα αποχιονιστικά σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που χρειαστεί να συνδράμουν.

“Τριάντα μηχανήματα – εκχιονιστικά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκονται στους δρόμους προκειμένου όλο το οδικό δίκτυο να παραμείνει ανοικτό. Υπάρχει μία μικρή ύφεση, η οποία πιθανόν να αναστραφεί από το μεσημέρι έως και το βράδυ, γι’ αυτό τον λόγο είμαστε σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα”, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επικεφαλής του αυτοτελούς τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης

Στα λευκά “ντύθηκαν” περιοχές της Χαλκιδικής

Όπως αναφέρει το seleo.gr, από το πρωί της Δευτέρας χιονίζει στα ορεινά της Χαλκιδικής “ντύνοντας” στα λευκά τις περιοχές Χολομώντας, Πολύγυρος και Αρναία.

Χιόνια στη Χαλκιδική SELEO

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα