Στάση εργασίας στο μετρό σήμερα

Στάση εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο μετρό σήμερα
Στάση εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο μετρό σήμερα EUROKINISSI

Η στάση εργασίας προκηρύχθηκε από το σωματείο ηλεκτροδηγών της Αττικό Μετρό, προκειμένου οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν σε γενική συνέλευση και να εξετάσουν το ενδεχόμενο πραγματοποίησης 24ωρης απεργίας.

Στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 17.00 πραγματοποιούν σήμερα, Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στο μετρό, προκειμένου να συμμετάσχουν σε έκτακτη γενική συνέλευση. Η στάση εργασίας προκηρύχθηκε από το σωματείο ηλεκτροδηγών της Αττικό Μετρό, ώστε κατά τη γενική συνέλευση να συζητήσουν προβλήματα του κλάδου και το ενδεχόμενο πραγματοποίησης 24ωρης απεργίας.

Στην ανακοίνωσή του το σωματείο αναφέρει ότι «η στάση εργασίας πραγματοποιείται εξαιτίας του νέου συνδικαλιστικού νόμου, ο οποίος απαιτεί αυξημένη συμμετοχή (50+1 των μελών), καθώς και της άρνησης της διοίκησης της εταιρείας να διευκολύνει τα μέλη του σωματείου διαθέτοντας υπηρεσιακό συρμό».

Θέματα συζήτησης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα είναι επίσης η έλλειψη ανταλλακτικών για τους συρμούς, η έλλειψη προσωπικού και η συνεχής μείωσή του, η παρεμπόδιση της ιεραρχικής εξέλιξης των ηλεκτροδηγών, οι μισθολογικές ανισότητες των επαναπροσληφθέντων συναδέλφων των ΣΤΑΣΥ παρά την πλήρωση ομοίων προϋποθέσεων, το ενιαίο μισθολόγιο, όπως και η λήψη αποφάσεως για την κήρυξη 24ωρης απεργίας.

Απεργιακές κινητοποιήσεις και στα τρένα

Στο μεταξύ, προβλήματα και ακυρώσεις στα δρομολόγια προαστιακού και τρένων σημειώνονται από χθες λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο. Επίσης, δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο.

Όπως εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) σε ΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ, ΕΡΓΟΣΕ και ΓΑΙΑΟΣΕ, Παρασκευή 13, Δευτέρα 16 και Τετάρτη 18 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας μεταξύ 05.00-08.00, 13.00-16.00 και 21.00-00.00, ενώ την Παρασκευή 20 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: απεργία

ADVERTISING

SHARE: